Gulbis rangā pakāpjas uz 25. vietu

foto: thesun.co.uk
foto: thesun.co.uk

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis šonedēļ ATP rangā pakāpies uz 25. vietu, arvien uzstājīgāk tuvojoties savam rekordam. Šonedēļ Gulbim paredzēts starts Valensijas "ATP World Tour 500" turnīrā.

Ernestam Gulbim līdz karjeras rekorda atkārtošanai pietrūkst četru vietu jeb 304. punktu. Gulbis šonedēļ atgriezies dubultspēļu rangā, bet vienspēlēs punktu krājumu varēs papildināt Valensijā, kur 1. kārtā jātiekas ar Džonu Isneru. Mačs notiks otrdien vai trešdien.

Gulbis būtu bijis pat 24. vietā, taču vakar viņam garām tika Stokholmā karjeras pirmo titulu izcīnījušais bulgārs Grigors Dimitrovs, kuram uzvara Zviedrijā ļāva sasniegt jaunu karjeras rekordu – 22. vietu. Nozīmīgi kāpumi arī citiem pagājušās nedēļas veiksminiekiem. Maskavas finālists Mihails Kukuškins ir 67. vietā (+35), bet Vīnes finālā uzvaru izlaidušais Robins Hāse no 63. vietas ticis uz 46.

Par eliti runājot, pirmais arvien ir Rafaels Nadals, kurš noguruma dēļ atsaucis dalību no Bāzeles turnīra. Šonedēļ nespēlēs arī 2. vietā esošais Novaks Džokovičs. No veselajiem lielākā daļa būs ierindā Bāzelē vai Valensijā, kur turpināsies punktu vākšanai Londonai – to var izdarīt vēl šonedēļ un nākamajā nedēļā Parīzē.

Pateicoties konkurentu neaizstāvētajiem punktiem, vienas vietas kāpums šonedēļ abiem Šveices spīdekļiem – uz 6. vietu ticis Rodžers Federers, bet uz 8. vietu pakāpies Stanislass Vavrinka. Tās ir vienīgās izmaiņas Top 10. Abi šveicieši šonedēļ centīsies iepriecināt mājas publiku 500. sērijas turnīrā Bāzelē. Federeram pirmais mačs pret Adrianu Mannarino jau šovakar.


Написать комментарий