Daugavpils pilsētas pašvaldības paredzēto logopēdu likmju pietiks tikai nodarbībām ar 5–6 gadus veciem bērnudārzniekiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes pirmsskolas izglītības darba speciāliste Ingrīda Zeļenkova paziņoja portālam Gorod.lv, ka pašvaldība ir iedalījusi 7,4 logopēdu likmes, minētie speciālisti strādās ar pirmsskolas izglītības iestāžu vecākiem audzēkņiem.

Kā ziņots, agrāk logopēdi pārbaudīja bērnudārzniekus pēc izglītības iestāžu lūgumiem. Pēc pārbaudes vecāki paši izlēma, kā rīkosies turpmāk. Savukārt pašlaik ir izlemts pārbaudīt visus Daugavpils bērnudārzniekus, un sadalīt logopēdu likmes, kuri bez maksas strādās ar bērniem.

Saskaņā ar I.Zeļenkovas informāciju, internātpamatskolas logopēdi, kuriem ir pienākums apsekot bērnus, ir apsekojuši 5-6 gadus vecus bērnus pirmsskolas izglītības iestādēs, kurās nav logopēdu. No 1 173 apsekotiem bērniem runas traucējumi tika konstatēti 757 bērniem, 69% no tiem ir smagi vai vidēji smagi runas traucējumi. Tika nolemts, ka logopēdi strādās ar 5-6 gadu veciem bērniem, kuriem ir fonētiski fonemātiski runas traucējumi.

50 un vairāk bērniem ir iedalīta 0,5 likme (t.i., aptuveni 20 stundas nedēļā 50 cilvēkiem), 30-49 bērniem – 0,4 likmes, 20-39 bērniem – 0,3 likmes, 10-19 bērniem – 0,2 likmes. Kopumā pašvaldība finansē 7,4 logopēdu likmes.


Написать комментарий