Čigānu taborā atrasta mazā Marija – gaišmatains bērns, kurš dejo par naudu

foto: kadrs no video
foto: kadrs no video

Grieķijas mediji Mariju nosaukuši par “mazo blondo eņģelīti”, un visa valsts seko līdzi atrastā bērna epopejai. Meitenes izcelsme tiek meklēta starptautiskā līmenī un pagaidām viscerīgākie zvani saņemti no cilvēkiem ASV, Zviedrijā, Polijā un Kanādā.

Video, kur redzama dejojošā Marija, filmēts pirms trim nedēļām. Pagājušajā nedēļā policija reida laikā atrada gan video, gan pašu meiteni. Bērnu tiesību aizsardzības instances, noskatījušies materiālu, secināja, ka Marija tiek spiesta dejot, tādējādi pelnot naudu viņas viltus vecākiem. Par bērna māti un tēvu uzdevās Hristos un Elftērija, kuri abi ir romu izcelsmes cilvēki. Pirms dažām dienām veiktie DNS testi gan uzrādīja, ka zilacainajai un blondajai Marijai ar šiem diviem Grieķijas čigāniem nekādu radniecības saišu nav.
Meiteni izņēma no tabora, un šobrīd viņa atrodas krīzes centrā. Turklāt pret Hristosu un Elftēriju jau celtas apsūdzības bērna nolaupīšanā; lieta sākta skatīt pirmdien un ilgs vairākas dienas.
Grieķijas policija lūdz visus pasaules iedzīvotājus ieskatīties četrgadīgās Marijas sejā un ziņot, ja ir kāda informācija par to, kur meitene varētu būt dzīvojusi pirms nonākšanas taborā. Viņas vecāki joprojām tiek meklēti. Čigāni saka, ka pirms pāris gadiem meiteni taboram it kā atdevusi viņas māte, taču šī informācija tiek pārbaudīta. Kopienas dzīvesvietā atrasti vēl vairāki video un fotogrāfijas, no kurām dažas liecina, ka Marijas mati īstenībā bijuši gaiši brūni, nevis blondi, kā tas ir tagad - tātad viņas galva varētu būt balināta peļņas nolūkos.

21 gadus veca sieviete no šīs pašas kopienas saka, ka bērns pie viņiem nonācis šausmīgā stāvoklī - Marija bijusi netīra un sevī noslēgusies. Tagad viņai nodrošināti labi apstākļi - pašai sava istaba, drēbes, apavi, rotaļlietas, ēdiens, un viņa tiekot mīlēta no visu puses, par ko liecinot arī Marijas smaids un labais garastāvoklis. "Marijai ļoti patīk dejot, tāpēc viņa to dara," saka tabora iemītniece.

Vakar mazo meiteni izrakstīja no slimnīcas, kur tika veiktas nepieciešamās veselības analīzes un arī DNS. Ārsti apliecina, ka bērnam ir 4 gadi un nekādas radniecības ar šiem grieķu čigāniem, tomēr Marija tikusi labi aprūpēta.

Policija saņēmusi vairākas versijas par notikušo. Paši čigāni saka, ka meiteni taboram atdeva māte no Bulgārijas, taču citi romi stāsta, ka atraduši bērnu izgāztuvē. Grieķijas policijai gan ir aizdomas, ka Marija varētu būt cilvēktirdzniecības upuris.


Написать комментарий