Veselības nedēļa Dagdas novadā

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

Fiziskās aktivitātes ir neatņemama veselīga dzīvesveida sastāvdaļa un viens no labākajiem un lētākajiem slimību profilakses veidiem.

Latvijas Tautas sporta asociācija sadarbībā ar Starptautisko Sporta un Kultūras asociāciju aicināja Dagdas novadu piedalīties projektā „Veselības Nedēļa 2013”  ar mērķi dažādot fiziskās aktivitātes savā novadā un dot iespēju kopā ar ģimeni, draugiem aktīvi atpūsties. Tāpēc no 7.oktobra līdz 13.oktobrim Dagdā un pagastos tika piedāvātas dažādas aktivitātes.

Pirmdiena sākās ar galda jeb intelektuālajām spēlēm. Izrādās Ezerniekos, Asūnē un arī Dagdā vēl nav aizmirstas tādas spēles kā dambrete, šahs. Jauniešu iniciatīvu centrā tika piedāvāta ļoti liela galda spēļu daudzveidība. Īpaši visiem iepatikās pašu izveidotā spēle „Iepazīsti Dagdu”. 

Nesen Latvijā tika organizēta „Spēka diena” un Dagdas jaunieši izteica vēlēšanos tādu sarīkot arī Dagdas novadā. „Veselības Nedēļa” bija ļoti piemērots pasākums, kad to organizēt. Zēniem un vīriešiem tika piedāvāts spēka vingrojums pievilkšanās pie stieņa, bet meitenēm un sievietēm lēkšana ar lecamauklu. Visspēcīgākais Dagdas novadā izrādījās Aldis Igaunis. Viņš pievilkās 25 reizes. Bija drosmīgas meitenes, kuras arī izmēģināja šo vingrinājumu, bet lēkšanā ar lecamauklu labākā izrādījās asūniete Dagnija Beļavska. Viņas rezultāts 167 lēcieni 1 minūtē. Spēka dienas kulminācijā savas prasmes demonstrēja ielu vingrotāju grupa no Krāslavas. Viņu veiklie vingrojumi tika bagātīgi apbalvoti ar skatītāju ovācijām. Noslēgumā, pie kopīga tējas galda, sportisti pastāstīja daudz interesanta par šo sporta veidu.

Trešdiena Dagdas novadā sākās ar veiklības vingrojumiem - basketbola soda metieniem, tāllēkšanu, šautriņu mešanu, badmintonu. Visvairāk apmeklēta šajās dienās bija  JIC „Parka rozes” sporta bāze. Ieinteresētas bija arī Dagdas novada skolas, kurās notika dažādas sportiskās aktivitātes.

Ceturtdien Dagdas Tautas namā visiem interesentiem notika vingrošana pieredzējuša speciālista klātbūtnē. Šo pasākumu atbalstīja un arī piedalījās invalīdu brālība „Nema”.

X-BOX diena bija paredzēta jauniešiem, kuri pielāgoja mūsdienu tehnoloģijas jaunu kustību apguvei. Šīs aktivitātes jauniešu vidū ir ļoti populāras un pieprasītas. Toties uz sportiskāko ģimeņu salidojumu ieradās tikai divas ģimenes. Žēl, ka daudzās sarūpētās balvas palika bez īpašniekiem.

Veselības nedēļas noslēdzošais pasākums - nūjošanas pārgājiens tika labi atbalstīts. Kopā tika nosoļoti 132km un pārgājiena dalībniekus finišā Jaundomē sagaidīja izzinoša ekskursija un zivju zupas degustācija. Arī izturības skrējienā 108 dalībnieki noskrēja 117km. Visus rezultātus var apskatīt apkopotā tabulā pielikumā.

Paldies visiem dalībniekiem par aktīvu piedalīšanos un visiem, kas palīdzēja organizēt un kuplināt dalībnieku skaitu. Īpaša pateicība Jauniešu iniciatīvu centra kolektīvam par atbalstu un dalību veselības nedēļas pasākumos!

Kopumā nedēļas laikā aktivitātēs piedalījās 726 dalībnieki.



Написать комментарий