Krāslavas pamatskolā notika Putras stunda „Kļūsti stiprs un drosmīgs kā Herkuless” 1.klašu skolēniem

foto: kraslava.lv
foto: kraslava.lv

Lai veicinātu sākumskolas skolēnu paradumu maiņu un veselīgo graudaugu produktu lietošanu uzturā, uzsākts izglītojošs projekts – Putras programma skolā, ziņo Krāslavas novada portāls.

Programmas mērķis – izglītot bērnus par graudaugu labvēlīgo ietekmi uz veselību un organismu kopumā un putru kā vienu no veselīgā uztura sastāvdaļām. Putras programma Latvijas skolās notiek Starptautiskās Putras dienas ietvaros, kas katru gadu 10.oktobrī tiek svinēta pasaulē. Projekta iniciatori ir Veselības ministrija, Slimību profilakses un kontroles centrs, Valsts izglītības satura centrs un AS ,,Rīgas Dzirnavnieks”. Putras programma skolās palīdz izglītot skolēnus par veselīgiem paradumiem, nostiprina viņu zināšanas par graudaugu vērtīgajām īpašībām.

14.oktobrī Krāslavas pamatskolā notika Putras stunda „Kļūsti stiprs un drosmīgs kā Herkuless” 1.klašu skolēniem. Bērni interesantā un viņiem saprotamā veidā uzzināja, kāpēc graudaugi ir viena no svarīgākajām produktu grupām uzturā. Graudaugu putras ir mūsdienīgs ēdiens. Kopā ar skolotājām Ingu Makņu, Intu Beikuli un Skaidrīti Gasperoviču bērni iemācījās, kā graudaugu produkti var uzlabot veselību, sasniegumus mācībās un sportā, gāja rotaļās, vingroja. Stundas noslēgumā skolēni saņēma diplomus, putras paciņas un profesora Grauda rokasgrāmatu ar padomiem, kā graudaugu produkti var palīdzēt izaugt veselam. Paldies visām trijām skolotājām – saimniecēm par novadīto stundu.



Написать комментарий