Daugavpils skolās un bērnudārzos sācies gripas monitorings

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes veselības veicināšanas koordinators Ruslans Bespjatijs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pilsētas skolās ir sācies gripas monitorings.

Sākoties epidemioloģiskai sezonai, monitoringā piedalās 3 Daugavpils skolas un 3 pirmsskolas izglītības iestādes. Monitoringa ietvaros tiek pārbaudīta izglītības iestāžu apmeklētība.

Tāpat tiek rīkoti tematiskie pasākumi, kuri ir veltīti personīgās higiēnas ievērošanas nepieciešamībai. R.Bespjatijs paziņoja, ka nesen, 15.oktobrī, gandrīz visās pilsētas izglītības iestādēs tika atzīmēta Starptautiskā roku mazgāšanas diena, kurā piedalījās gan skolēni, gan bērnudārznieki. Monitoringa ietvaros tiek kontrolēta ēdināšanas procesa organizācija skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs.

Pēc veselības veicināšanas koordinatora vārdiem, šāda veida pasākumi tiek rīkoti katru gadu un to mērķis ir novērst saslimstību ar gripu.

Pagaidām uztraukumam nav pamata, tomēr profilakses pasākumi palīdzēs bērniem un pieaugušajiem nesaslimt šajā aukstajā laikā.

Atgādināsim, ka saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem vislielākā gripas izplatība parasti ir vērojama janvārī un februārī. Gripas izplatības laikā pilsētas izglītības iestādēs īpaša uzmanība tiek pievērsta bērnu personīgās higiēnas ievērošanai, pareizam uzturam, augļu un dārzeņu lietošanai, profilaktiskajam darbam ar vecākiem un izglītības iestāžu personālu.


Написать комментарий