Nākamā gada valsts budžeta projektam iesniegti 820 priekšlikumi

foto: morgueFile
foto: morgueFile

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija nākamā gada valsts budžeta projekta un to pavadošo likumprojektu otrajam lasījumam kopumā saņēmusi vairāk nekā 820 priekšlikumus.

Nākamā gada valsts budžeta likumprojektam un vidēja termiņa budžeta ietvara 2014.-2016.gadam likumprojektam kopumā iesniegti vairāk nekā 400 priekšlikumi. Vairāk nekā 420 priekšlikumi saņemti arī 38 likumprojektiem, kas saistīti ar nākamā gada valsts budžetu, portālu BNN informē Saeimas Preses dienests.

Saeimas kārtības rullī paredzētās tiesības iesniegt priekšlikumus izmantojušas visas Saeimas frakcijas, kā arī komisijas, deputāti individuāli un arī nozaru ministrijas.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli 2014.gada valsts budžeta projektam iesniegtos priekšlikumus Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija nosūta atzinuma sniegšanai Ministru kabinetam (MK). Par valsts budžeta virzību Saeimā atbildīgā Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija darbu pie iesniegto priekšlikumu izvērtēšanas uzsāks pēc MK atzinuma saņemšanas.

Plānots, ka galīgajā lasījumā par likumprojektu «Par valsts budžetu 2014.gadam» un «Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2014.-2016.gadam» un grozījumiem 38 likumos, kas saistīti ar nākamā gada budžetu, Saeima lems 6.novembrī.


Написать комментарий