Pēc tiesas lēmuma slēgs populāru torrent vietni

foto: ekrānuzņēmums
foto: ekrānuzņēmums

Populārā BitTorrent interneta vietne IsoHunt, kurā varēja atrast lejupielādei ar autortiesībām aizsargātus materiālus, tiks slēgta un tās īpašniekam būs jāmaksā 110 miljonus ASV dolāru liela soda nauda ASV Kino asociācijai (MPAA).

Interneta vietni tiesā bija iesūdzējušas vairākas izklaides kompānijas, apsūdzot autortiesību apzinātā pārkāpšanā. Dažādas tiesvedības ilga aptuveni septiņus gadus, līdz vietnes īpašnieks Gerijs Fangs piekrita mierizlīgumam «Esmu aizvadījis labu cīniņu. Esmu sasniedzis finišu un visu ceļu palicis uzticīgs,» G. Fanga sacīto citē BBC.

Paredzams, ka G. Fangs nebūs spējīgs samaksāt 110 miljonus lielo soda naudu un ASV Kino asociācijai nāksies samierināties ar summu robežās no diviem līdz četriem miljoniem dolāru.

Lai gan G. Fanga advokāti norādīja, ka ar autortiesībām aizsargāts materiāls vietnē neatrodas, bet torrent failus, kurus var izmantot nelegālām lejupielādēm, izvieto tās lietotāji, Kalifornijas tiesa tam neesot piekritusi. «Tiesas lēmums ir spēcīga ziņa tiem, kas vēlas veidot savu biznesu, atbalstot, ļaujot, vai palīdzot citiem nodarboties ar autortiesību pārkāpumiem,» teikts MPAA paziņojumā.

Asociācija norāda, ka tiesas iznākums aizsargās darbavietas un desmitiem tūkstošu uzņēmumu radošajā nozarē, kuru darbs un investīcijas tiek IsoHunt līdzīgu vietņu ļauni izmantots.

Db.lv jau vēstīja, ka citas populāras torrentu vietnes The Pirate Bay dibinātājam Gotfrīdam Svartholmam Vargam tiesa jūnijā piesprieda divus gadus ilgu cietumsodu.

28 gadus vecajam G. S. Vargam cietumsods piespriests par datu aizsardzības pārkāpumiem un krāpšanu. Viņam tika izvirzīta apsūdzība pēc tam, kad viņš ielauzās Zviedrijas IT uzņēmuma Logica datubāzē, iegūstot tūkstošiem cilvēku privātos datus, ko, saskaņā ar apsūdzību, viņš publicēja internetā. Tāpat apsūdzība izdarīta arī saistībā ar ielaušanos skandināvu bankas Nordea sistēmā.


Написать комментарий