Daugavpils domē pastāstīja, kad atvērs 18. Novembra ielas tiltu un kādi darbi tur vēl jāveic

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā MIL pastāstīja Daugavpils vicemērs Pēteris Dzalbe, līdz šī gada 15. novembrim jāatklāj satiksme 18. Novembra ielā pāri gaisa tiltam, kā arī Viestura un 18. Novembra ielas krustojumā.

Pēteris Dzalbe paskaidroja, ka darbu kavējums uz 18. Novembra ielas gaisa tilta notika Tramvaju uzņēmuma un ceļa A13 rekonstrukcijas projekta nesaskaņošanas dēļ (projektētāji nesaskaņoja projektu līmeņus un punktus). Tādēļ visu darba jautājumu saskaņošanas dēļ rekonstrukcija ievilkās vēl uz 15 dienām. Apmēram tādi pati situācija radās arī ar Viestura un 18. Novembra ielas krustojumu, kur arī tika novērotas augstumu neatbilstības. Šis jautājums ir atrisināts, jau ir sagatavota tramvaja sliežu pamatne, kuras uzklās tuvāko divu nedēļu laikā.

Remonta darbi uz gaisa tilta Tramvaju uzņēmuma projekta ietvaros turpināsies līdz 1. novembrim, bet ceļa seguma rekonstrukcijas darbi – līdz 10. novembrim, kad šajā posmā uzklās divas asfalta kārtas.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, P. Dzalbe pavēstīja, ka soda sankcijas būvniekiem patlaban netiks pielietotas, jo ceļa A13 rekonstrukcijas projekts vēl nav noslēdzies, bet Tramvaju uzņēmuma projekta pagarināšanas termiņš beidzas 7. novembrī, turklāt būvnieki pamatoti palūdza šī termiņa pagarinājumu.

Par projektiem, kas ir saistīti ar gaisa tilta un 18. Novembra ielas rekonstrukciju, portāla korespondents pilsētas vadībai nolasīja mūsu lasītāju piezīmes, kuras skar gājēju drošības normu noteikumu ievērošanu šajā posmā. Tika nodota informācija par luktura plafonu, kurš karājas uz vada virs trotuāra, par to, ka nav iespējams pārvietoties pa trotuāru, kurš tiek ierīkots, kā arī par margu trūkumu pietiekami stāvajā kāpņu posmā starp 9. skolu un tiltu.

Komentējot šīs piezīmes, P. Dzalbe paskaidroja, ka ekskavatora darba gaitā tika aizskarta kontakttīkla trose, tādēļ viens plafons nokrita, bet otrs karājas uz vada. Kas attiecas uz gājēju pārvietošanos pāri tiltam, tad gar brauktuvi, pa kuru patlaban notiek autobusu un operatīvā transporta satiksme, speciāli ir novietoti atsvērēji, lai cilvēki tur varētu droši pārvietoties. Trotuārs šajā posmā tiks ierīkots līdz 15. novembrim. Par margu trūkumu pašvaldībai arī ir zināms, situāciju solīja izlabot.



Написать комментарий