Pāvels Koroļs&Voice3t: Mēs gribam, lai mūs sadzirdētu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada oktobra vidū internetā parādījās sociālais reperu Koroļa&Voice3t (Andreja Kopilova) videoklips ar nosaukumu „Ne tādēļ, ka …”, kurš, kā apgalvo autori, noliedz Latvijā uzspiestās Eiropas vērtības un propagandē kristīgās ģimenes vērtības.

Īsā laikā par to sāka diezgan daudz diskutēt sabiedrībā. Kā portālam Gorod.lv kļuva zināms, video veidotāji ir daugavpilieši, tādēļ mēs nepalaidām garām iespēju satikties ar vienu no muzikantiem, sešu dēlu tēvu Andreju Kopilovu.

Andrej, sakiet, lūdzu, kāpēc Jūs kopā ar Pāvelu Koroļu nolēmāt radīt kompozīciju par šādu sociālo tēmu par mūsdienu vērtībām un to trūkumu?

Man, sešu bērnu tēvam, šī tēma ir aktuāla jau diezgan sen – man ir svarīgi, kāda būs manu bērnu nākotne un viņu audzināšana. Turklāt pirmo reizi es ar šo tēmu saskāros, kad Rīgā notika pirmā geju parāde, es biju uz turieni aizbraucis, kad notika dažādas protesta akcijas. Tas ir pietiekami sāpīgs jautājums tādēļ, ka es zinu, no kurienes tas nāk, un kamdēļ tas viss tiek darīts.

Turklāt mēs nesen iepazināmies ar Rīgas sabiedrisko organizāciju „Rod”, kura nodarbojas ar cilvēku informēšanu par to, kas notiek Latvijā homoseksuāļu asociācijas plānu virzīšanai.

Dalieties, ko jūs domājāt, kad minējāt, ka Jums ir zināms, kad un kā sākās kustība, kura atbalsta „Eiropas vērtības”?

Kustība radās jau 19. gadsimta beigās, un to popularizēja Amerikas un Eiropas valstsvīri, aiz kuriem stāv Pasaules slepenā valdība. Ja ņemam globāli no aizsākumiem, tad mērķis ir realizēt „Zelta miljarda” teorijas idejas, t.i., samazināt pasaules iedzīvotāju skaitu. Te visi līdzekļi ir labi, viens no šādiem līdzekļiem ir radīt ideoloģiju, pateicoties kurai iedzīvotāji izmirs paši, t.i., nebūs vajadzīgs pat karš. Lūk, arī pēdējie notikumi – „Mozaīkas” likumprojekts par to, lai krimināli sodītu tos cilvēkus, kuri izsakās pret homoseksuāļiem, ir tam apstiprinājums.

Šī ideoloģija attīstījās Amerikā un Eiropā pat līdz tam, ka mēs patlaban varam novērot, piemēram, Zviedrijā viendzimuma laulību legalizāciju. Tur ir pat oficiāla partija, kura nodarbojas ar pedofilijas legalizāciju utt., kā arī Incesta ministrija. Tas ir, viņu stratēģija ir virzīta uz to, lai rīkotu manifestācijas, atzītu par likumīgām viendzimuma laulības un padarītu cilvēku par „neitrālu”. Latvijā notiks tas pats, atcerieties skandālu ar grāmatu „Diena, kad Kārlis kļuva par Karolīnu” un plānoto Eiropas 2015. gada geju parādi.

Kā savas uzstāšanās laikā forumā paziņoja Krievijas prezidents V. Putins, Eiropa degradējās ar septiņjūdžu soļiem. Ja tas tā turpināsies, pēc pāris paaudzēm iedzīvotāju skaits samazināsies. Tagad, kad mēs pilnībā esam iestājušies Eiropā, mums par to burtiski ir jākliedz. Domāju tas, kādā mērā mums izdosies tam turēties pretī, ir atkarīgs no tautas. Šim nolūkam nepieciešams, lai cilvēki sāktu kaut ko darīt – vākt parakstus vai spētu veikt kaut kādas citas darbības.

Vēl pirms gada vai diviem cilvēki teica, ka tas viss notiek tālu – Zviedrijā, tas mūs neskar, pie mums tas neatnāks, bet mēs redzam, ka tagad notiek pretējais, tas kļūst par realitāti šeit.

Andrej, interesanti uzzināt, kā Jūs izplatāt savas idejas, kur var noskatīties Jūsu videoklipu, vai atsaucās tie, pie kuriem Jūs vērsāties?

Mēs paši nolēmām virzīt mūsu video, izsūtījām vēstules dažādiem interneta resursiem, lai mūs sadzirdētu pēc iespējas lielāks cilvēku skaits. Rezultātā mēs saņēmām gan pozitīvas atsauksmes un atbalsta vārdus, gan negatīvas atsauksmes. Es sākumā mēģināju viņiem atbildēt, bet sapratu, ka tas ir veltīgi. Mums jādomā par nākotni, tādēļ es saskatu ilgtermiņa darbu pusotra gada garumā, līdz ieplānotajai Eiropas geju parādei nepieciešams, lai cilvēki padomātu par to.

Jūs sakāt, ka plānojat ilgtermiņa darbu, vai tas nozīmē, ka tuvākajā nākotnē mēs redzēsim citus Jūsu darbus?

Jā, mēs jau nofilmējām otro klipu, to var apskatīt internetā, un to cilvēki ir jau noskatījušies 1,5 tūkst. reižu – „Dzīvoju no jauna”, kurš atspoguļo ģimenes dzīves filozofiju. Pēdējais videoklips apdzied to, ka pie ģimenes attiecībām ir jāstrādā, jādzīvo ģimenei, jātic Dievam un jāsaglabā tradicionālās vērtības.


Написать комментарий