Darba burtnīcu trūkums netraucē mācību procesam Daugavpils pilsētas skolās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, šajā mācību gadā saskaņā ar grozījumiem likumā par izglītību, skolēnu vecākiem nav jāiegādājas darba burtnīcas.

Pēc Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes (VPIP) vadītājas Marinas Isupovas domām, patlaban skolās tiek akcentētas citas mācību metodes.

„Darba burtnīcas – tā ir vakardiena. Vecāki vairs neuztraucas par visai dārgu un ne vienmēr vajadzīgu burtnīcu iegādi. Turklāt, bērniem vairs nav jānēsā līdzi liela formāta burtnīcas, kuras dažreiz ir visai smagas”, uzskata M.Isupova.

Daugavpils VPIP mums paziņoja, ka šogad Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādes 5-6 gadu vecu audzēkņu vajadzībām iegādājās metodisko literatūru un izdales materiālus, tostarp burtnīcas, kuras ir domātas tieši šī vecuma bērniem un kuras viņi labprāt izmanto.

Bērnudārznieku vecāku sapulcēs vecākiem būs iespēja iepazīties ar minētiem mācību līdzekļiem.

Tomēr atteikšanās no darba burtnīcām nav pilnībā atrisinājusi ar mācību līdzekļiem saistīto problēmu. Pēc M.Isupovas vārdiem, pilsētas skolās ir daudz vecu mācību grāmatu, kuras ir diezgan sliktā stāvoklī. „Mēs nevaram atļauties katrus trīs gadus iegādāties jaunas mācību grāmatas, taču lūdzam izmantot tās saudzīgi”, paskaidroja VPIP vadītāja.


Написать комментарий