Cilvēku un peļu smadzenes uz kļūdām reaģē vienādi

foto: youtube.com
foto: youtube.com

Procesu, kuri notiek galvas smadzenēs, izpēte vienmēr ir interesējusi daudzus zinātniekus. Daudz starptautisku zinātnisku kolektīvu nodarbojas ar nervu sistēmas mehānismu izpēti, teorijām par galvas smadzeņu attīstības jautājumiem, kā arī dažādu faktoru ietekmi uz to.

Pavisam nesen ASV zinātnieki turpināja nervu sistēmas pētījumus. Viņi salīdzināja cilvēku un žurku smadzeņu reakciju uz kļūdām. Pētījuma laikā tika pierādīts, ka reakcija bija līdzīga, - vēsta glob-news.ru.

Šos secinājumus speciālisti veica tieši pēc žurkas un cilvēka smadzeņu aktivitātes novērtējuma. Šis pētījums tika veikts ar elektroencelogrāfa palīdzību. Aktivitātes izmaiņas tika atzīmētas galvas smadzeņu prefrontālās garozas mediālajā zonā, kurā speciālisti atzīmēja zemas frekvences svārstības. Šīs svārstības tieši ir smadzeņu kustību neironu palaišanas mehānisms.

Šis process ir papildstimuls uzdevumu izpildei uzreiz pēc kļūdas veikšanas, bet tas savukārt dod cilvēkam, kā arī dzīvnieku vairākumam, iespēju efektīvāk apgūt zināšanas.


Написать комментарий