Ungārijas radikāļi: Aizkarpatu ungāriem nepieciešams savs apgabals

foto: Закарпатье онлайн
foto: Закарпатье онлайн

Šonedēļ Rietumukrainu apmeklēja radikālās Ungārijas partijas „Jobbit” vadītāji. Sava ceļojuma laikā pa Aizkarpatiem politiķi tikās ar saviem tautiešiem katoļu draudzēs un mācību iestādēs. Vizīte noslēdzās ar partijas politiskā foruma norisi Beregovas pilsētā.

Pēc šī pasākuma notikušajā preses konferencē viens no Ungārijas viesiem, Eiropas Parlamenta deputāts B. Kovačs, kuram starp citu Beregovā ir savs ofiss, teica, ka Ungārija palīdzēs Ukrainai parakstīt vienošanos ar ES, bet tikai tādā gadījumā, ja Ukrainas varas iestādes bez ierunām izpildīs divus nosacījumus. Pirmkārt, nodrošinās valodas likuma izpildi, bet, otrkārt, nekavējoties izveidos Aizkarpatu apgabalā Pritisjanskas apgabalu, kurā ietilps apdzīvotās vietas, kuru iedzīvotāji savā vairākumā runā ungāru valodā, – ziņo bogdann.com.

Cits „Jobbit” pārstāvis, G. Vona kritizēja savu Budapeštas valdību par neizlēmību ungāru, kuri dzīvo Ukrainā, atbalsta jautājumos. Pēc viņa vārdiem triju gadu laikā šajā jomā vispār nekas netika darīts. Par to var spriest pēc lielā sūdzību skaita, kuras viņš saņem katru mēnesi.

Radikāļu aktivitāte ir saprotama – 2014. gada pavasarī Ungārijā notiks parlamenta vēlēšanas. Šoreiz tajās piedalīsies arī ukraiņi, kuriem ir otrā (Ungārijas) pilsonība. Tā kā „Jobbit” ir pirmā ārzemju politiskā partija, kura ir uzsākusi aktīvu aģitāciju Ukrainas teritorijā.


Написать комментарий