ASV šaušanas incidentu skaits piecu gadu laikā pieaudzis trīs reizes

foto: ria.ru
foto: ria.ru

ASV šaušanas incidentu skaits pēdējo piecu gadu laikā pieaudzis trīs reizes, bet masu slepkavību upuru skaits pusotras reizes 4 gadu laikā.

Šādu bēdīgu statistiku publiskoja ģenerālprokurors, ASV justīcijas ministrs Ēriks Holders, uzstājoties pirmdien ikgadējā starptautiskajā Policijas priekšnieku asociācijas konferencē, ziņo ukrinform.ua

„No 2000. gada līdz 2008. gadam ASV katru gadu notika vidēji 5 incidenti ar aktīvu šaušanu. Rada bažas tas, ka no 2009. gada šis vidējais rādītājs ir pieaudzis trīs reizes. Vismaz 12 šādas situācijas notika 2013. gadā. Vēl vairāk uztrauc tas, ka incidentu rezultātā kļūst arvien vairāk bojā gājušo. Pēdējo 4 gadu laikā Amerikā novērojams gandrīz 150% līmenī cilvēku skaits, kuri ir nogalināti incidentu ar aktīvu šaušanu laikā”, atzīmēja E. Holders.

Viņš nosauca par acīmredzamu arī to, ka ir nepieciešamas agresīvākas tiesībsargājošo iestāžu darbības, lai apturētu šāvējus. Pēc ģenerālprokurora vārdiem visiem tiesībsargājošo orgānu darbiniekiem jābūt nepieciešamajiem līdzekļiem, un viņiem jāiziet mūsdienu pretdarbības treningus šo situāciju novēršanai.

Holders atzīmēja, ka pēdējo piecu gadu laikā Justīcijas ministrija ir palīdzējusi vairāk nekā 60 tūkst. dažādu līmeņu tiesībsargu iegūt sagatavošanos, reaģējot uz šaušanu.

Tāpat ģenerālprokurors atzīmēja, ka svarīgs ir šādu incidentu novēršanas darbs. Viņš atgādināja, ka FIB strādā speciāls uzvedības draudu novērtēšanas centrs. Tā fokusā atrodas personas, kuras var veikt vardarbības aktus. Šis centrs no 2011. gada ir novērsis simtus incidentu, kuru vidū 150 pienākas uz šo gadu.


Написать комментарий