Nacionālais integrācijas centrs rīkos pasākumus arī Daugavpilī 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nevalstisko organizāciju (NVO) Dienvidlatgales atbalsta centra vadītājs Oskars Zugickis paziņoja portālam Gorod.lv, ka šī gada augustā Nacionālais integrācijas centrs (NIC) ir iecēlis atbildīgās personas dažādos Latvijas reģionos, minētās personas rīkos dažādus pasākumus ar mērķi iesaistīt nacionālās minoritātes valsts sociālajā dzīvē. Dažādi semināri un diskusijas notiks arī Daugavpilī.

Pēc O.Zugicka vārdiem, NIC uzdevums ir nodrošināt un uzlabot dažāda veida atbalsta pakalpojumu pieejamību trešo valstu valstspiederīgajiem, lai palīdzētu integrēties Latvijas sabiedrībā un veicinātu izpratni par migrāciju uzņemošajā sabiedrībā; organizēt kopīgus diskusiju vakarus, tādejādi veicinot savstarpēju dialogu par aktuālām tēmām; organizēt projekta mērķa grupai latviešu valodas apmācības, radošās nodarbības bērniem; nodrošināt iespēju lietot datoru un internetu, izmantot psihologa palīdzību.

Oskars Zugickis pastāstīja, ka visi interesenti var pietiekties semināru ciklam „Starpkultūru attiecības”, Latgales reģionā minētie semināri notiks četru darba dienu laikā: no 23.01.-24.01. un no 10.02.-11.02. Semināros tiks runāts par dažādām tēmām, piemēram, „Mana vieta Latvijā”, „Manas vērtības. Esmu Latvijas iedzīvotājs”, „Manas iespējas sabiedrībā. Pilsoniskā sabiedrība”, „Plašsaziņas līdzekļi un sakari. Darba tirgus un manas iespējas uzņēmējdarbībā” u.c.

Jāatzīmē, ka pasākumi ir domāti 100 cilvēkiem, kuri strādā valstiskajās organizācijās, pašvaldībās, kā arī NVO pārstāvjiem. Interesentiem jāaizpilda anketa, kas ir atrodama šeit, anketa jānosūta uz e-pastu nic@sif.lv. Savukārt sīkāka informācija ir pieejama mājas lapā www.integration.lv.


Написать комментарий

Ko nozīmē "ir iecēlis" atbildīgās personas (un kuras tās būtu?) dažādos Latvijas reģionos un vai "minētās personas" personas atšķir, kas ir nacionālās minoritātes un trešo valstu valstspiederīgie?