Jautājums par Daugavpils sabiedriskā transporta cenām, kuras būs spēkā no 1.janvāra, joprojām ir atklāts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Patlaban joprojām nav izlemts, kāda būs Daugavpils sabiedriskā transporta braukšanas maksa pēc tās konvertēšanas eiro valūtā, 21.oktobrī notikušajā preses konferencē paziņoja pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe.

Šobrīd Daugavpils autobusu un tramvaju biļete maksā 0,30 latus, kas pēc konvertēšanas eiro valūtā sastāda 0,42 eiro. Atbildot uz jautājumu, vai šī summa tiks noapaļota un uz kuru pusi, Pēteris Dzalbe paziņoja, ka braukšanas maksas noapaļošana būs iespējama tikai pēc tam, kad Autobusu parks un Tramvaju uzņēmums sagatavos dokumentus, pamatojoties uz kuriem tiks pieņemts attiecīgs lēmums.

Minētais jautājums tiks risināts novembrī. Tiks sastādīta brauciena pašizmaksas kalkulācija, lai pašvaldība varētu pieņemt gala lēmumu – atstāt cenu (0,42 eiro) negrozītu vai gadījumā, ja brauciena pašizmaksa sastādīs 0,40 eiro, būs iespējams apspirināt šo braukšanas maksu.

P.Dzalbe atzīmēja, ka jebkurā gadījumā lēmuma pieņemšanai ir nepieciešama finanšu dokumentu pakete, turklāt, pēc pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka vārdiem, viņš esot pārliecināts, ka brauciena pašizmaksa ir daudz lielāka, un pašvaldībai nākas segt uzņēmuma radītos zaudējumus.


Написать комментарий