Daugavpils pilsētas vadība: Ātruma ierobežojumi Cietoksnī jāievēro arī policistiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji Daugavpils pilsētas vadībai nodeva informāciju par to, ka autovadītāji arvien biežāk neievēro ātruma ierobežojumus, braucot pa Cietokšņa mikrorajona renovētajiem ceļiem.

Piemēram, saskaņā ar kāda žurnālista rīcībā esošo informāciju, aizvadītajā nedēļā Valsts policijas, kuras administratīvā ēka atrodas Cietoksnī, automašīna notrieca mājdzīvnieku, sakarā ar ko pilsētas vadībai uzdeva jautājumu, vai šajā mikrorajonā nevarētu uzstādīt papildus ceļa zīmes, kas nosaka braukšanas ātrumu ierobežojumu kultūras un arhitektūras pieminekļa teritorijā, kurā atrodas arī dzīvojamā zona.

Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paskaidroja, ka visa cietokšņa teritorija tiek uzskatīta par dzīvojamo zonu, tādēļ maksimālais atļautais ātrums esot 20 km/stundā: attiecīgas ceļa zīmes ir uzstādītas, un to ievērošana ir obligāta gan parastiem cilvēkiem, gan policistiem.

Pilsētas vadība paziņoja, ka citu ātrumu ierobežojumu Cietoksnī nevar būt, zīmēm „Dzīvojamā zona” jābūt arī uz ceļiem, kuri ved uz Cietoksni, ja tie kādu iemeslu dēļ tika noņemti, tie noteikti tiks uzstādīti atpakaļ.

Savukārt Jānis Dukšinskis paziņoja, ka pirms kāda laika tika apspriests jautājums par „gulošu policistu” ierīkošanu Cietoksnī.


Написать комментарий