Eiropas punduris izgāza ES referendumu

foto: mapsworld.ru
foto: mapsworld.ru

Sanmarīno tuvākajā laikā nekļūs par Eiropas Savienības dalībvalsti. Ierašanās uz referendumu izrādījās pārāk zema, lai atzītu, ka balsojums ir noticis, ziņo Itālijas MIL.

Tomēr nenotikušā referenduma rezultāti ir saskaitīti. Viņi demonstrē nopietnu šķelšanos pundurvalsts sabiedrībā, kuru no visām valstīm iekļauj Itālija. Sarunu uzsākšanu par iestāšanos ES atbalsta 50,3% pilsoņu, bet pret – 49,7%, – ziņo top.rbc.ru.

Atzīmēsim, ka referendums valstī radīja karstas debates, kuras iedzīvotāju skaits sastāda apmēram 30 tūkst. cilvēku. Labējās partijas, tajā skaitā arī labējie demokrāti un tā saucamā „Tautas alianse” paziņoja, ka iestāšanās ES atnesīs republikai tikai problēmas. Robežu atvēršana ar Itāliju piesaistīs uz Sanmarīno migrantus, kas novedīs pie vietējās identitātes zaudēšanas.

ES piekritēji tieši otrādi teica, ka pēc Sanmarīno nodokļu paradīzes likvidācijas, kas nodrošina tai stabilu attīstību, valstij radās pārāk daudz problēmu, ar kurām tā nevar tikt galā vienatnē. Pie mīnusiem viņi pieskaitīja ierobežojumus Sanmarīno kompānijām, kurām rada sliktākus apstākļus nekā Itālijas konkurentiem. Tiek atzīmēts arī bezdarba pieaugums pēdējo gadu laikā, kuru valstī domāja atrisināt uz ES palīdzības rēķina.

Piebildīsim, lai referenduma atzītu par notikušu, tajā bija jāpiedalās 30% Sanmarīno iedzīvotāju.


Написать комментарий