Daugavpils Poļu namā notika burkāniem veltītie bērnu svētki

foto: Poļu kultūras centrs
foto: Poļu kultūras centrs

Kā zināms, dārzeņi ir bagāti ar vitamīniem un vielām, kuras ir nepieciešamas cilvēka organisma normāla darba nodrošināšanai.

Tieši rudenī, kad daba ir īpaši skaista un mums ir iespēja izbaudīt retas saulainas dienas, vasarnīcās un sakņu dārzos tiek novākta raža – dažāda izmēra kabači, sulīgi tomāti, garšīgi kāposti.

Daugavpils Poļu namā notika tradicionālie svētki, kuri bija veltīti vēl vienam dārzenim – J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolēni piedalījās Burkānu svētkos, kuru laikā viņiem pastāstīja par šo košu dārzeni.

Pēc Poļu nama vadītājas Žannas Stankevičas vārdiem, bērni labprāt piedalījās improvizētajā izrādē, kuru sagatavoja teātra trupa „Smaidošā varavīksne” un kurā interesantā veidā tika stāstīts par to, ka burkāni satur vairākas noderīgas vielas.

Burkānu svētkos skolēni jautri avadīja laiku: kopā lika puzles, minēja mīklas, sacentās veiklībā.

Lai kliedētu stereotipu par negaršīgām dārzeņu sulām, svētku noslēgumā visi pasākuma dalībnieki pagaršoja svaigi spiestu burkānu sulu.

Burkānu svētku rīkotāji cer, ka viņiem izdevās ne tikai sagādāt bērniem pozitīvas emocijas, bet arī sniegt informāciju par šo labi zināmu dārzeni.



Написать комментарий