Politiķu iekšējā virtuve: ko ēd pasaules valstu līderi

foto: a-dagamov.livejournal.com
foto: a-dagamov.livejournal.com

Dažādu valstu vadītāju kulinārās aizraušanās brīžiem var būt tikpat negaidītas kā viņu politiskie gājieni. Portāls style.rbc.ru sakošļāja šo barību pārdomām un noskaidroja, ko neparastu lieto lielie politiķu savā uzturā.

Nesen Bernārs Vosjēns, kurš 40 gadus baroja Francijas prezidentus, bet patlaban ir pensionārs, pasaulei pastāstīja par Žaka Širaka mīlestību pret gliemežiem un skābētiem kāpostiem, par Fransuā Miterāna kaislību pret jūras produktiem, par to, ka Nikolā Sarkozī izslēdza no sava uztura sieru, bet pašreizējais Francijas līderis Fransuā Olands izrādījās visēdājs.  

Iedvesmojoties no Vosjēna atklāsmēm, mēs nolēmām atcerēties par neparastajām pie varas esošo cilvēku kulinārajām tieksmēm.

  • Mārgareta Tečere

Pirmā sieviete premjerministre nonāca laikrakstu pirmajās lappusēs 2010. gadā kopā ar viņas krahu cietušo diētu, par kuru viņa rakstīja personīgajā dienasgrāmatā. Dīvainā un neefektīvā Mārgaretas diēta saturēja vārītas olas, melnu kafiju, tomātus, salātus, greipfrūtu un gaļu, bet bija paredzēta tam, lai dzelzs lēdija varētu strauji samazināt svaru pirms 1979. gada uzvaras vēlēšanās. Turklāt Mārgaretai nebija pavāra, un ēdienus gatavoja viņa pati sev, savam vīram Denisam un ministra kabineta locekļiem.

  • Evo Morales

Bolīvijas prezidents 2010. gadā radīja sabiedrībā neizpratni, paziņojot, ka vista vīriešus pārvērš par gejiem. Pasaules Tautas samitā Kočabambe Morāless visus pārliecināja, ka vista satur pārāk daudz sievišķo hormonu, tātad tā vīrieti noved no viņa senā vīrieša ceļa. Pēc baumām viņa mīļākais ēdiens bija kinoa zupa. Tāpat viņš noraidīja Rietumu ātrās uzkodas, un bija pārliecināts par to, ka tās provocē vēzi un pārējās nepatikšanas.

  • Ričards Milhauss Niksons

ASV prezidenta aizraušanās ar kečupu nevienam nebija noslēpums. Viņš bieži brokastoja, lietojot savu iemīļoto maisījumu – mājas sieru ar ananāsiem, kuru aplēja ar kečupu. Tiek domāts, ka tieši šis dīvainais maisījums bija pēdējais ēdiens, kuru Niksons apēda Baltajā namā.

  • Kims Čens

Ziemeļkorejas līderis pēc runām sūtīja pavārus pa visu pasauli pēc tādām delikatesēm kā ikri, cūkgaļa un papaija. Viņa personīgais pavārs, kas bija atbildīgs par suši, Kenži Fužimoto stāstīja, ka Kim Ir Čens pieprasīja, lai katrs rīsa graudiņš tiku apskatīts atsevišķi, vai tam nav plīsumu vai citu trūkumu. Un ļoti gribēja nogaršot nīlzirgu, čūskas un zirnekļus – noteikti duetā ar konjaku vai franču vīnu.

  • Vinstons Čērčils

Vinstons Čērčils vienādi vērtēja sarunas pie galda un labu virtuvi – sieru, savvaļas putnu gaļu un cepeti vakariņās. Saldējumu viņš atzina par labāku nekā augļus, nebija vienaldzīgs pret franču virtuvi un pat tranšejās vienmēr centās pārliecināties, ka ēd labu ēdienu.

  • Baraks Obama

Kā tika noskaidrots, pusdienu pārtraukumā Baraks Obama ēd sendvičus. Turklāt viņš neieredz bietes, bet par mīļāko ēdienu nosauc brokoļus. Tas bezgalīgi šķir viņu no sava priekšgājēja Džordža Buša, kurš 1990. gadā atzinās, ka neieredz dārzeņus jau no bērnības.

  • Angela Merkele

Sieviete kanclere uzauga Austrumvācijā, kur īpaši nebija ko ēst, un pēc pārtikas bieži nācās stāvēt rindās. Tādēļ ieradums sagādāt pārtikas krājumus ir līdz šim brīdim kopā ar Angelu. Bet vispār viņa saka, ka viņas iemīļotie ēdieni ir saglabājušies no bērnības – lečo, Ungārijas dārzeņu ragū, šašliks, ass kebabs, kartupeļu zupa, forele un kēksi ar rozīnēm.

  • Vladimirs Putins

Vladimirs Putins par saviem mīļākajiem ēdieniem nemīl runāt, bet baumo, ka viņš nav vienaldzīgs pret pistācijas riekstu saldējumu. Aņa fon Bremzena, vīna un produktu piegādātāja komentē: „Šīs padomju paaudzes cilvēki vispār mīl saldējumu. Mēs visi to ēdām pat ziemā, neskatoties uz vecāku aizliegumiem”. Bet vēl klīst baumas, ka visu, ko Krievijas prezidents domā apēst, vispirms testē visādam gadījumam uz indes klātbūtni.


Написать комментарий