Lietuva aicina Izraēlu pārtraukt apmetņu celtniecību okupētajā zemē

foto: 15min.lt
foto: 15min.lt

Lietuva, būdama Eiropas Savienības Padomes prezidējošā valsts, aicina Izraēlu pārtraukt jaunu apdzīvotu vietu celtniecību okupētajā Austrumkrastā, norādot, ka šī rīcība kaitē Tuvo Austrumu miera procesam.

Ar šādu paziņojumu klajā nākusi Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite (Dalia Grybauskaitė) pēc tikšanās ar Palestīniešu Nacionālās Pašpārvaldes prezidentu Mahmudu Abasu, ziņo Libānas medijs Daily Star.

Prezidentes tīmekļa vietnē publicētajā paziņojumā uzsvērts, ka «Eiropas Savienība neatzīst, ka apmetnes [apdzīvotās vietas okupētajā teritorijā] ietilpst Izraēlā. Eiropas Savienība stingri atbalsta miermīlīgu divu valstu risinājumu, kas ļautu Izraēlai un Palestīnai pastāvēt līdzās – mierā un drošībā».

Kā vēstīts BNN, ES un Apvienoto Nāciju Organizācija uzskata, ka aiz demarkācijas līnijām esošās palestīniešu Austrumjeruzalemes, Gazas un Austrumkrasta zemes Izraēla nelikumīgi okupējusi pēc 1967.gada Arābu-ebreju kara.

Laikā, kas pagājis kopš militārā konflikta, Izraēla okupētajās teritorijās ir uzbūvējusi ap 100 apdzīvotu vietu, kur šobrīd dzīvo vairāk nekā 500 000 ebreju.


Написать комментарий