Kultūras pilī atklātā izstāde kliedēs daugavpiliešu šaubas sakarā ar eiro ieviešanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aptuveni pēc diviem mēnešiem Latvija pievienosies eiro zonai un mūsu valsts teritorijā tiks ieviesta eiro valūta.

Kā zināms, sākot ar šī gada septembri Finanšu ministrija īsteno plašu informatīvu kampaņu, kuras mērķis ir pastāstīt valsts iedzīvotājiem par eiro valūtas priekšrocībām un iespējām. Otrdien, 22.oktobrī, minētās kampaņas ietvaros Daugavpils Kultūras pilī tika atklāta pozitīva izstāde „Eiro – mūsu valūta”.

Izstādes atklāšanas ceremonijā piedalījās Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, Finanšu ministrijas pārstāve Arina Andreičika un Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Izstādes atklāšanā videouzrunā klātesošos uzrunāja finanšu ministrs Andris Vilks, kurš apsveica ar gaidāmo iestāšanos eiro zonā un aicināja daugavpiliešus nebaidīties no jaunās valūtas ieviešanas, kā arī atzīmēja, ka mūsu jaunā nauda būs viena no skaistākām un atpazīstamākām.

Pēc Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītājas Innas Šteinbukas domām, Kultūras pilī atklātā izstāde palīdzēs kliedēt iedzīvotāju šaubas sakarā ar eiro valūtas ieviešanu mūsu valstī.

Finanšu ministrijas pārstāve Arina Andreičika pastāstīja, ka šī ceļojošā izstāde tika atvesta uz Daugavpili, jo mūsu pilsēta ir Latgales reģionam nozīmīga vieta. 

Jāatzīmē, ka izstāde ir saturiski un vizuāli bagātīga un domāta visām vecuma grupām – gan bērnam, gan pensionāram. Izstādes kurators Žans Bernārs Blatrijē pastāstīja portālam Gorod.lv, ka tajā var iepazīties ar informāciju par visām ES dalībvalstīm, šo valstu iekārtu, potenciālo vēlētāju vecumu utt. Ar milzīga palielināmā stikla palīdzību var apskatīt pašreiz esošo eiro naudu, ieskaitot jaunu Latvijas valūtu.

Visiem izstādes apmeklētājiem ir iespēja iegādāties ratiņus ar produktiem, ja jūs uzminēsiet to aptuveno cenu eiro valūtā.

Mazie izstādes apmeklētāji var paspēlēties bērnu stūrītī, piedalīties attīstošajā spēlē, uzzināt, kurās valstīs ir ieviesta eiro valūtā un kā tā izskatās.

Pats interesantākais, ka katrs daugavpilietis ar īpašas iekārtas palīdzību var izkalt pats savu eiro monētu, kas atgādinās par šo pasākumu.

Izstāde Daugavpils Kultūras pils otrajā stāvā būs apskatāma līdz 29.novembrim.



Написать комментарий