Daugavpils gatavojas XIII Starptautiskajam akordeona mūzikas festivālam

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau pavisam drīz, no 24. oktobra līdz 26. oktobrim mūsu pilsētā XIII Starptautiskā akordeona mūzikas festivāla Daugavpils–2013 notiks koncertu virkne.

Kā preses konferencē paziņoja Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska, akordeona mūzikas svētki Daugavpilī ik pēc diviem gadiem notiek oktobra beigās. Tas viss tiek darīts tādēļ, lai kopā muzicētu, baudīt akordeona mūziku, kā arī novērtētu jauno akordeonistu uzstāšanos.

„Šogad notiks jau XIII Starptautiskais festivāls un VIII konkurss, kurš ir nosaukts pazīstamā daugavpilieša, muzikanta un pedagoga Valērija Hodukina vārdā. Festivāla ietvaros tiks novērtēti jauno akordeonistu talanti.

Šogad mēs gaidām viesus no piecām valstīm, kā arī četru valstu pārstāvji piedalīsies konkursā. Ja runājam par konkursantiem, tad viņu nav daudz, bet mēs ar interesi vērosim, kā viņiem klāsies.

Festivāla atklāšana Latviešu kultūras centra telpās notiks ceturtdien, 24. oktobrī plkst. 18:00, savukārt konkursantu uzstāšanās visas trīs dienas notiks Daugavpils mūzikas skolas zālē. 

Piektdien notiks koncerts, kā jāsaka, dvēselei un atpūtai, savukārt sestdien notiks festivāla dalībnieku un konkursantu apbalvošana, kas kļūs par festivāla noslēgumu”, – E. Kleščinska.

Festivāla mākslinieciskais vadītājs, kā arī pašdarbības akordeonistu orķestra vadītāja un diriģente Tatjana Saratova piebilda, ka interesi par festivālu pilsētas iedzīvotāji sāka izrādīt jau pietiekami sen, tādēļ organizatori ļoti pacentīsies nepievilt pilsētnieku cerības.

„Šogad uz skatuves daugavpilieši varēs redzēt jau iemīļotus solistus, kuri uzstājās festivālā „ReStArt”. Jaunā Sanktpēterburgas grupa „Četru kvintets” pēc manām domām spēs parādīt pietiekami spilgtu uzstāšanos, jo viņi ir jaunās paaudzes un jaunā mākslas virziena pārstāvji. Turklāt savus priekšnesumus sniegs Lietuvas un Baltkrievijas ansambļi, mūs priecēs pietiekami eksotisks ermoņiku ansamblis, ar vienu vārdu sakot, tāds pie mums vēl nav bijis, būs interesanti un dažnedažādi”, – rezumēja Tatjana Saratova.


Написать комментарий