Inna Šteinbuka: Eiropas Komisija iedalījusi miljonu latu eiro valūtas atbalsta kampaņai Latvijā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

22.oktobrī Daugavpils Kultūras pilī tika atklāta eiro ieviešanai veltītā izstāde, kuras atklāšanas ceremonijā piedalījās Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Saturiski un vizuāli bagātīgā izstāde iepatiksies visām vecuma kategorijām – gan bērnam, gan pensionāram. Apmeklējot izstādi, var iegūt noderīgu informāciju, piedalīties izzinošā spēlē, noskatīties filmu, izkalt savu eiro monētu.

Pēc I.Šteinbukas vārdiem, Eiropas Komisija esot iedalījusi lielu naudu aģitācijas kampaņas īstenošanai eiro valūtas ieviešanas atbalstam Latvijā. Aptuveni viens miljons latu tika iedalīts valsts iestādēm, piemēram, Finanšu ministrijai, lai tā informētu valsts iedzīvotājus par jaunu naudu.

„Grūti teikt, cik veiksmīga ir informatīva kampaņa. Man ir zināmi vairāki interneta portāli, kuros var sameklēt atbildes uz interesējošiem jautājumiem: sākot ar sabiedriskā transporta braukšanas maksu un beidzot ar procentu likmi, izmaksājot kredītu eiro valūtā. Darbojas bezmaksas tālrunis, piezvanot uz kuru jebkurš iedzīvotājs var uzdot jautājumu par eiro un saņemt atbildi latviešu un krievu valodās”, pastāstīja pārstāvniecības vadītāja.

I.Šteinbuka uzskata, ka iedzīvotāju uztraukums par eiro ieviešanu Latvijā ir dabisks: viss jaunais vienmēr nedaudz biedē. „Mainot naudu, cilvēki baidās, jo nezina, kā tas ietekmēs viņu labklājību, vai netiks paaugstinātas pakalpojumu cenas, kāds būs jaunās valūtas kurss utt. Tie ir normāli jautājumi un saprotams uztraukums.

Manuprāt, Daugavpils Kultūras pilī atklātā izstāde palīdzēs kliedēt daugavpiliešu un reģiona iedzīvotāju pēdējās šaubas.

Latu var salīdzināt ar mazu laivu, kura var pazust milzīgajā okeānā, savukārt eiro ir liels kuģis, kurš izturēs jebkuru vētru”, ir pārliecināta I.Šteinbuka.

Tomēr pārstāvniecības vadītāja nesola, ka uzreiz pēc eiro ieviešanas Latvijā dzīves līmenis krāsi uzlabosies un mēs dzīvosim labāk. Fakts, ka eiro ir vairāku Eiropas valstu nacionālā valūta, un Latvijas ir 17.valsts, kas pievienojas eiro zonai, ir ļoti nozīmīgs un liecina, ka krīze ir pārvarēta un mums ir jāturpina attīstīties.


Написать комментарий