Daugavpils novada skolēnu, kuri mācās pilsētas skolās, vecākiem par skolas pusdienām nebūs jāmaksā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, no šā gada septembra Daugavpils vispārizglītojošo skolu 1.-6.klašu skolēni tiks nodrošināti ar brīvpusdienām.

Sakarā ar to, ka daļa skolēnu, kuri ir deklarēti Daugavpils novadā, mācās pilsētas skolās, viņu vecākus interesē, kādā veidā pilsētas un novada pašvaldības veiks savstarpējo norēķinu.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paziņoja portālam Gorod.lv, ka vecākiem nav jāuztraucas.

„Patlaban pašvaldība ir uzņēmusies segt ar skolēnu ēdināšanu saistītos izdevumus, tas nozīmē, ka vecākiem nebūs jāmaksā. Pilsētas pašvaldība uzskata, ka neatkarībā no tā, vai konkrēta bērna vecāki maksā vai nemaksā nodokļus pašvaldības budžetā, bērnam jābūt paēdušam. Tādēļ vecākiem nav jāuztraucas, jo viņiem tas neko nemaksās”, paskaidroja M.Isupova.

Atgādināsim, ka noteikumi par atvieglojumiem pilsētas skolēniem tikai pieņemti pagājušajā gadā un attiecās tikai uz sākumskolas skolēnu ēdināšanu.

Šogad pieņemtie grozījumi prasīja papildfinansējumu gandrīz 126 000 latu apmērā, 2014.gadā minētās programmas finansējums būs 515 000 lati.

Tiek plānots, ka ar laiku pilsētas domes deputāti izskatīs jautājumu par atvieglojumu piešķiršanu visu skolēnu (līdz 12.klasei) ēdināšanai.


Написать комментарий