J.Dukšinskis: Divas Daugavpils profesionālās vidusskolas pretendē uz PIKC statusa saņemšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, pastāstīja, vai Daugavpils valsts tehnikums, kuram no šā gada septembra ir cits nosaukums – Daugavpils profesionālā vidusskola – iegūs savu iepriekšējo statusu.

„Tehnikumam nebija Profesionālās izglītības kompetences centra (PIKC) statusa, taču tas bija pieteicies statusa saņemšanai. Iesniegtie dokumenti neatbilda dažiem kritērijiem (studentu atlase un profesionālo eksāmenu rezultāti), tādēļ, pamatojoties uz likumu „Par profesionālo izglītību” bija jāmaina tehnikuma nosaukums. Aizvadītajā gadā izglītības iestāde strādāja diezgan labi, kritēriji tika ievēroti, tādēļ Izglītības un zinātnes ministrijai tika nosūtīta vēstule ar lūgumu nākamgad piešķirt vidusskolai PIKC statusu.

Dome kontrolēs šo jautājumu. Esam ieinteresēti, lai Daugavpilī būtu nevis viens, bet divi PIKC. Uz statusa saņemšanu cer ne tikai tehnikums, bet arī Daugavpils Celtnieku profesionālā vidusskola. Viņi ļoti centīgi strādā, uzlabo savas zināšanas, darba kvalitāti, rezultātus. Tādēļ ceram, ka pēc pāris gadiem arī šī profesionālā vidusskola varēs pretendēt uz PIKC statusu”, paziņoja Jānis Dukšinskis.

Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks piebilda, ka minētās izglītības iestādes sāka īstenot lielus ES projektus, tādēļ jāatrisina studentu izmitināšanas jautājums, sakarā ar ko tiek apspriesta iespēja šīm profesionālajām vidusskolām uz laiku piešķirt bijušo pilsētas skolu ēkas, kuras pašlaik netiek izmantotas.

Jāatzīmē, ka Profesionālās izglītības kompetences centrs ir profesionālās izglītības iestāde, kura īsteno profesionālās vidējās izglītības programmas, kas dod iespēju iegūt trešo profesionālās kvalifikācijas līmeni un papildus veic reģionālā un nozares metodiskā centra, pedagogu tālākizglītības centra un ārpus formālās izglītības sistēmas iegūtās profesionālās kompetences novērtēšanas funkcijas, atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem. Lai iegūtu šo statusu, jāatbilst vairākiem kritērijiem, piemēram – izglītības iestādē jāmācās ne mazāk kā 500 (Rīgā – 800) studentiem, kuri tiek atskaitīti sliktu atzīmju vai kavējumu dēļ (ne vairāk par 8%), vismaz 60% studentu valsts eksāmens jānokārto vismaz uz 7 ballēm.


Написать комментарий