Līvānu novadā avārijā miruši astoņi liellopi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Negadījumā, kad uz autoceļa Preiļi – Līvāni avarēja liellopus vedusī automašīna, gājuši bojā astoņi dzīvnieki, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Glābēji ap pulksten 23:10 saņēma informāciju par smagu autoavāriju uz autoceļa Preiļi – Līvāni. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka no ceļa nobraukusi un grāvī atrodas smagā automašīna, kas pārvadā liellopus.

Automašīnas vadītājs bija iespiests automašīnas kabīnē, un glābēji viņu atbrīvoja ar hidraulisko instrumentu palīdzību. Traģiska aina pavērās, glābējiem apskatot smagās automašīnas kravas kasti, kurā atradās liellopi, un viņiem draudēja nosmakšana, jo viņi slēgtajā telpā bija sakrituši viens otram virsū.

Pielietojot glābšanas instrumentus, virvi un vinču, glābēji attaisīja kravas kasti un liellopus atbrīvoja. Pēc avārijas vairāki liellopi jau bija gājuši bojā, vēl vairāki bija iespiesti. Kopumā automašīnas kravas kastē atradās 22 liellopi, no tiem avārijā gāja bojā astoņi, bet 14 liellopus glābēji atbrīvoja. Notikuma vietā ieradās arī Līvānu vetārsts, kas apskatīja cietušos lopus.

Pēc automašīnas vadītāja un liellopu atbrīvošanas, glābēji arī sakārtoja ceļa braucamo daļu.


Написать комментарий