Daugavpils pilsētas dome plaši nekomentē Autobusu parka un Tramvaju uzņēmuma reorganizāciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Atbildot uz jautājumu par ieplānoto SIA „Daugavpils autobusu parks” un AS „Tramvaju uzņēmums” reorganizāciju, Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis nesniedza plašu komentāru, atzīmējot, ka pastāv SIA „Daugavpils autobusu parks” reorganizācijas nepieciešamība (minētais jautājums tiks risināts 2014.gadā), savukārt Autobusu parka apvienošana ar AS „Tramvaju uzņēmums” tiks izskatīta, ņemot vērā ekonomiskos labumus.

Par to, ka pašvaldība apsver domu apvienot divus lielus pilsētas uzņēmumus – SIA „Daugavpils autobusu parks” un AS „Tramvaju uzņēmums” – tika paziņots aptuveni pirms gada. Pirms tam tika veikta aptauja par pilsētas transporta attīstību, anketas aizpildīja vairāk nekā 800 pilsētnieki, pamatojoties uz aptaujas rezultātiem komisija noteica vairākas prioritātes. Vairāku priekšlikumu vidū bija iecere reorganizēt SIA „Daugavpils autobusu parks” un AS „Tramvaju uzņēmums”, izveidojot galvaspilsētas uzņēmumam „Rīgas satiksme” līdzīgu struktūru.

Šā gada 28.martā Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma lēmumu par SIA „Daugavpils autobusu parks” reorganizāciju, jo tas bija nepieciešams, lai Dome saglabātu kontroli pār pilsētas pārvadājumiem un nepieļautu šo funkciju nodošanu privātās rokās. Tāpat minētā nepieciešamība bija saistīta ar ES likumdošanas aktu stāšanos spēkā, kuri noteic reorganizācijas veikšanu šajā jomā, uzņēmumu struktūru un funkciju caurskatīšanu.

Šā gada aprīlī Dome izsludināja konkursu uz pakalpojumu sniegšanu SIA „Daugavpils autobusu parks” reorganizācijas procesā, tomēr konkurss tika pārtraukts.


Написать комментарий