Nodokļu parādus gaidīs līdz 2018.gadam

foto: F64
foto: F64

Finanšu ministrija (FM) pagaidām nevērtē Nodokļu atbalsta pasākuma rezultātus, norādot, ka nodokļu parādnieki saistības var nokārtot līdz 2018. gada 2. janvārim.

Nodokļu atbalsta pasākums, kas tika uzsākts 2012. gada 1. oktobrī, bija vienreiz veicams pasākums nokavējuma naudas un 90% soda naudas dzēšanai tiem nodokļu parādniekiem, kas samaksā pamatparādu un 10% ar to saistītās soda naudas. DB ministrijā stāsta, ka pasākums tika piemērots 3009 nodokļu maksātājiem Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrētajos nodokļu veidos un 6415 nodokļu maksātājiem attiecībā uz nekustamā īpašuma nodokli.

Saskaņā ar VID sniegto informāciju pieņemti lēmumi par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu par kopējo parādu summu 16,73 miljoni latu. DB jau rakstīja, ka no kopējās parādu summas faktiski samaksāti 2,944 milj. latu jeb 17,6%, taču daudz vairāk parādnieku saistības nokārtot nespēj. Proti, ar parādiem aptuveni 5 milj. latu apmērā jau bijušas problēmas – lēmumi par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu atcelti.

FM norāda, ka kopējos rezultātus vēl pāragri vērtēt, jo atbilstoši Nodokļu atbalsta pasākuma likumam nodokļu maksātājam ir iespējams piešķirt maksājuma samaksas termiņa pagarinājumu līdz 60 mēnešiem – attiecīgi līdz 2018. gada 2. janvārim. «Tādējādi par kopējiem īstenošanas rezultātiem, ieskaitot datus par nekustamā īpašuma nodokli, ko administrē pašvaldības, varēsim informēt tikai 2018.gada sākumā,» klāsta FM, piebilstot, ka Nodokļu atbalsta pasākuma īstenošanu vērtē kā sekmīgu - tas esot solis uz priekšu nodokļu administrācijas un nodokļu maksātāju sadarbības uzlabošanā, kā arī atbalsts uzņēmējdarbības vides sakārtošanā.


Написать комментарий