Daugavpils pilsētas vadība aiz slēgtām durvīm tikās ar Romu kultūras centra pārstāvjiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 23.oktobrī, Daugavpils pilsētas domi apmeklēja romu kopienas pārstāvji no galvaspilsētas.

Daugavpils pilsētas mērs tikās ar biedrības „Romu Kultūras centrs” valdes priekšsēdētāju Roksanu Rudeviču, Starptautiskās Romu apvienības augstāko komisāru Normundu Rudeviču, Daugavpils romu biedrības „Me Roma” priekšsēdētāju Vjačeslavu Nefedovu.

Tikšanās notika ES projekta ietvaros, saskaņā ar kuru piecās Latvijas pilsētās – Rīgā, Madonā, Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī – tiek rīkoti romu kopienas pārstāvjiem domātie praktiskie semināri.

Tiesa, sīkāku informāciju par minētā projekta īstenošanu uzzināt neizdevās, jo tikšanās noritēja aiz slēgtām durvīm. Jāatzīmē, ka tikšanās ilga aptuveni divas stundas.

Oficiāli pieejamā informācija liecina, ka ES projekta īstenošanā piedalās ne tikai romu biedrību pārstāvji, bet arī Kultūras ministrijas pārstāvji, tiesībsargi, ekonomisti, eksperti.

Projekta mērķis ir sekmēt romu tautības aizsardzību, veicināt pilnvērtīgāku savu tiesību izmantošanu, kā arī iepazīstināt ar Eiropas Savienības romu integrācijas stratēģiju un praksi mājokļa, izglītības, veselības aprūpes un nodarbinātības jomās. Tāpat projekts paredz paplašināt sadarbības veidus starp romu kopienu un pašvaldību iestādēm.

Projekta mērķauditorija ir Daugavpils pilsētā dzīvojošā romu kopiena un romu NVO pārstāvji, kā arī Daugavpils pašvaldības iestādes darbinieki un citu ne romu organizāciju pārstāvji.

Atgādināsim, ka Daugavpils romu biedrība „Me Roma” visai aktīvi īsteno dažādus projektus, tostarp veiksmīgi sadarbojas ar Vācu biedrību „Erfolg”, kuras vadītāja ir pašreizējā Domes lietu pārvaldniece Olga Jesse.



Написать комментарий