Mūžīgās uguns atjaunošanas aktīvisti griezās pēc palīdzības kārtējā instancē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vienā no pilsētas ziņu portāliem tika publicēts materiāls, kurā kustības „Atjaunosim Mūžīgo uguni!” līderis Valērijs Oščenkovs stāsta, kā tiek risināts jautājums par Mūžīgās uguns atjaunošanu Daugavpilī.

No aktīvista komentāra izriet, ka sabiedriskās organizācijas nesen tikās ar Daugavpils pilsētas mēru Jāni Lāčplēsi un Krievijas Federācijas Ģenerālkonsulu Daugavpilī Oļegu Ribakovu un apsprieda Mūžīgās uguns atjaunošanas iespēju.

Portāla publikācijā tiek ziņots, ka Latvijas un Krievijas starpā pastāv vienošanās par pieminekļu un apbedījuma vietu saglabāšanu, kuras ievērošanu Latvijā kontrolē Brāļu kapu komiteja. Akcijas „Atjaunosim Mūžīgo uguni!” aktīvisti esot griezušies šajā organizācijā – nosūtījuši tai vēstuli ar lūgumu saskaņot turpmāko rīcību.

Atgādināsim, ka iecere atjaunot Mūžīgo uguni Daugavpilī īpaši aktīvi tika apspriesta pirms pašvaldību vēlēšanām. Šo ieceri atbalstīja arī pašreizējais pilsētas domes deputāts Jurijs Zaicevs, kurš mēnesi pēc deputāta mandāta saņemšanas paziņoja, ka Mūžīgās uguns atjaunošana neesot iespējama birokrātisko šķēršļu dēļ un sūdzējās par Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta toreizējās vadītājas Svetlanas Krjukovas neprofesionalitāti. Pilsētas mērs J.Lāčplēsis ziņoja, ka, viņaprāt, Mūžīgās uguns iedegšanas grafiks nav jāmaina – mūsu pilsētā tā tiek iedegta 9.maijā un 27.jūlijā.

Septembrī Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītājas pienākumus pildošā Santa Pupiņa paziņoja, ka departaments neesot saņēmis rakstveida iesniegumu, kurā būtu lūgta atļauja atjaunot Mūžīgo uguni Daugavpilī.

Savukārt aktīvisti ziņoja, ka esot pieņēmuši kopīgo lēmumu griezties pie Krievijas diplomātiem, lai būvdarbu saskaņošana notiktu Latvijas un Krievijas parakstītā Starptautiskā līguma par kara apbedījumu uzturēšanu ietvaros un saskaņošana notiktu nevis Daugavpilī, bet Rīgā.

S.Pupiņa neuzņemas komentēt šo faktu, atzīmējot, ka kontrolējošo funkciju vienalga pildīs departaments.


Написать комментарий