Amerikāņi Rīgu uzskata par vienu no glītākajām Eiropas pilsētām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Viena no lielākajiem un ietekmīgākajiem ASV laikrakstu „USA Today” konkursā par Eiropas glītākajām pilsētām nominācijā „Lasītāju izvēle” līderpozīcijās ir Rīga. Pašlaik tā ieņem otro vietu aiz Norvēģijas pilsētas Bergenes. Balsošana „USA Today” interneta vietnē ilgs līdz 18. novembrim.

Konkursā kopumā nominētas 20 Eiropas pilsētas, un šobrīd Rīga ierindojusies 2. vietā. Rīgai pa pēdām seko Austrijas pilsēta Insbruka un horvātu Dubrovnika, kura gan ievērojami atpaliek no līderu trijnieka. Balsot par Rīgu kā glītāko Eiropas pilsētu var vēl nepilnas četras nedēļas – līdz 18. novembrim. Uzvarētāji tiks paziņoti 20.novembrī.

Fakts, ka Rīga ir nominēta kā viena no pievilcīgākajām Eiropas pilsētām vienā no lielākajām ASV informācijas mediju kompānijām, ir pagodinājums katram Rīgas iedzīvotājam. Balsot var ikviens interesents katru dienu līdz pat konkursa noslēgumam 18. novembrī, kad tiek svinēta Latvijas Neatkarības proklamēšanas diena. Ja izdotos kopīgiem spēkiem ierindot Rīgu godpilnajā pirmajā vietā, tā būtu lieliska dāvana svētkos gan Latvijai, gan pašiem iedzīvotājiem, Kasjauns.lv saka Rīgas tūrisma attīstības biroja pārstāve Anna Blaua.

Balsot par Eiropas glītāko pilsētu var ikviens interneta adresē.

Konkursā  par skaistāko Eiropas tūrisma galamērķi Rīga sacenšas ar tādām Eiropas pilsētām kā Bergena (Norvēģija), Brige (Beļģija), Budapešta (Ungārija), Čestera un Londona (Lielbritānija), Dubrovnika (Horvātija), Kopenhāgena (Dānija), Florence un Venēcija (Itālija), Insbruka (Austrija), Parīze, Strasbūra un Liona (Francija), Leidene (Nīderlande), Lugano (Šveice)Valensija un.Palma de Maljorka (Spānija), Prāga (Čehija) un Santorini (Grieķija).


Написать комментарий