Daugavpilī turpinās aizsargdambja būvniecība un kanāla starp ezeriem attīrīšanas darbi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā paziņoja Daugavpils domes izpilddirektors Andrejs Kursītis, iet uz beigām smilts dambja būvniecības darbi Grīvas kapu rajonā: darbi tiek veikti pēc iepriekš izstrādātā tehniskā projekta, kurš ir saskaņots atbilstošajās iestādēs.

Atgādināsim, ka saskaņā ar konkursa procedūru tiesības veikt inženierbūves darbus Grīvas kapu teritorijas aizsardzībai no plūdiem par Ls 46 052 ieguva municipālais uzņēmums „Labiekārtošana– D”. Aizsargdambis tiek būvēts gar kapsētu, tā augstums sastādīs 3 m, garums – 600 m, būs nepieciešami 35 tūkst. m3 grunts. Būvniecības gaitā tiks ierīkotas akas, kuras ļaus nepieciešamības gadījumā novadīt gruntsūdeņus atpakaļ uz upi. Materiāli dambja būvniecībai neietilpst pasūtījuma summā, jo būvniecības gaitā tiks izmantota grunts, kura tiek noņemta no pilsētas rekonstruējamajiem ceļiem.

Tāpat, kā ziņo pašvaldība, šobrīd ir uzsākti kanāla starp Lielo Stropu un Mazo Stropu ezeru attīrīšanas un padziļināšanas darbi. Darbi, kurus par summu Ls 17 260,74 veiks uzņēmums "Meliors Krauja" nepieciešami, lai starp ezeriem labāk notiktu ūdens cirkulācija un dzīvo organismu apmaiņa, kas novērsīs ūdenstilpņu saslimšanu. Veicamo darbu ietvaros tiks nozāģēti vairāk nekā 80 koki, lielākā daļa no kuriem ir bīstami un satrūdējuši, pēc tam kanālu iztīrīs ar ekskavatoru un nostiprinās grīvas.

Darbus abos gadījumos tiek plānots pabeigt šogad.



Написать комментарий