Daugavpils dome vēl lēš, kādu naudas summu jāpiedzen no „Svente Holding”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Uz žurnālistu lūgumu komentēt Daugavpils domes tiesvedību ar būvniecības kompāniju „Svente Holding” un nosaukt prasību summas, kuras puses izvirzīja viena otrai, Daugavpils domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja:

„Uz šodienu strādā Juridiskais departaments un Attīstības departaments, dokumentācija tiek sagatavota prasības iesniegšanai tiesā. Summa vēl tiek precizēta”.

Atgādināsim, ka tiesvedība starp Daugavpils pašvaldību un kompāniju „Svente Holding” sākās pērnā gada vasarā, kad dome pēc kārtējās skolu renovācijas termiņu pagarināšanas lauza līgumu ar kompāniju „Svente Holding”, kura tā arī nespēja izpildīt skolu renovācijas līgumsaistības. Kompānija iesniedza tiesā prasību par nelikumīgo līguma laušanu, bet dome izvirzīja pretprasību. Kompānija „Svente Holding” Daugavpils tiesā ir iesniegusi tiesiskās aizsardzības procesa prasību, bet septembrī, pamatojoties uz domes prasību, tika pieņemts lēmums par krimināllietas ierosināšanu.

Šī gada pavasarī Daugavpils domes izpilddirektors Andrejs Kursītis ziņoja, ka pašvaldība ir atzīta par cietušo pusi, bet kriminālprocess vēl turpinās, tādēļ nav zināms, vai dome saņems kompensāciju, un kāds būs tās apjoms. Saskaņā ar inventarizācijas materiāliem zaudējumu atlīdzināšanas summa sastāda 350 tūkst. latu. Oktobra sākumā kļuva zināms, ka pašvaldība kompānijai „Svente Holding” izvirzīs kārtējo prasību, kuras summa netiek precizēta.


Написать комментарий