Pateicoties e-žurnālam, Daugavpils skolēnu vecāki zina visu par savu bērnu mācību gaitām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, no šī mācību gada visās Daugavpils skolās darbojas elektroniskā sistēma „E-klase”.

Pateicoties tai, Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes (VPIP) speciālisti var saņemt operatīvu un precīzu informāciju, skolas administrācijām jāraksta daudz mazāk atskaišu, jo tos var sagatavot elektroniski, skolotājiem nesagādā grūtības novērtēt skolēnu kontroldarbus un veidot grafikus, vecāki savlaicīgi saņem informāciju par savu bērnu mācību gaitām.

Minētās sistēmas ietvaros tiek izmantots e-žurnāls, kurš apvieno parastā žurnāla un skolotāju dienasgrāmatas funkcijas, turklāt tam ir arī papildus iespējas. Tajā var caurskatīt visu nepieciešamo informāciju par bērna mācību gaitām – atzīmes, kavējumus, piezīmes.

Pēc Daugavpils VPIP vadītājas Marinas Isupovas domām, e-žurnāls ir viens no unikālākajiem pēdējā laika gadžetiem. Tas darbojas ļoti vienkārši un tam ir daudz priekšrocību un iespēju. Sākumā tā lietošana skolotājiem sagādāja nelielas grūtības, bet tagad e-žurnāls būtiski atvieglo viņu darbu.

E-žurnālā tiek ievadīti arī kontroldarbu parametri un programma pati skaita balles un ziņo rezultātus, analizē uzdevumus, veido dažādus grafikus. Jaunu kontroldarbu var salīdzināt ar iepriekšējo. Vārdu sakot, e-žurnāls sniedz vairākas iespējas, jo minētās programmas izstrādātāji sadarbojas ar pasūtītāju un ņem vērā viņa ieteikumus.

Sistēma „E-klase” piedāvā vairākus bezmaksas pakalpojumus, piemēram, iespēju caurskatīt atzīmes e-žurnālā, lasīt skolotāju piezīmes un paziņojumus, uzzināt mācību stundu sarakstu un mājasdarbus. Bezmaksas var sekot līdzi mācību stundu tematiem, sazināties ar skolotājiem, skolēniem, viņu vecākiem.

Ja vecāki vēlas saņemt plašāku informāciju par savu bērnu, viņi var pieslēgt „Ģimenes paketi”, kas maksā 7 latus gadā, neatkarībā no skolēnu skaita vienā ģimenē.

Šīs paketes lietotājiem ir iespēja saņemt vēstules par bērnu mācību gaitām uz savu e-pastu (bez maksas) vai sms (atbilstoši sava operatora noteiktajam tarifam), sekot līdzi skolēnu sekmju reitingam, uzzināt citus rezultātus par attiecīgu laika posmu. Tāpat šī pakete paredz atlaides mācībām, atpūtai un ceļojumiem.

Jāatzīmē, ka Daugavpils vecāki var nepiedalīties projektā „E-klase”, jo skolās paralēli darbojas ierastie žurnāli, kuros joprojām tiek ierakstītas visas atzīmes, kavējumi, piezīmes.

Sīkāka informācija par sistēmu „E-klase” ir pieejama šeit.

Starp citu, pirmās pilsētas, kuras iesaistījās projektā „E-klase”, bija Cēsis un Liepāja. Patlaban šajā projektā piedalās 15 000 skolotāju un 150 000 ģimeņu visā Latvijā.


Написать комментарий