Policija: čigāni mazo Mariju gatavoja laulībām 12 gadu vecumā

foto: Scanpix
foto: Scanpix

Izmeklējot taborā atrastās gaišmatainās Marijas lietu, grieķu policija nākusi klajā ar paziņojumu, ka 40 gadus vecā Elftērija Dimopoulu un viņas vīrs Hristos Salis (39) bērnu kopa un loloja, lai brīdī, kad Marijai sāksies mēnešreizes, viņu varētu izdevīgi izdot par sievu.

DNS analīzes neuzrādīja nekādas radniecības saites starp gaišmataino bērnu un diviem romu tautības grieķu čigāniem, taču viņi mazo Mariju audzinājuši vairākus gadus. Pēc policijas sacītā, bērns dejojis par naudu, un tieši tāpēc, ka Marija bijusi "ienesīga", viņa nav tikusi pārdota līdz šim - tā uzskata izmeklētāji Grieķijas policijā.

Čigānu pāris joprojām atrodas apcietinājumā. Lietas izmeklētāji uzskata, ka ir arvien vairāk pierdādījumu tam, ka Dimopoulu un Salis meiteni izmantojuši ubagošanai un cerēja vēlāk Mariju pārdot tālāk.

Britu medijam "The Daily Mail" izdevies no čigānu tabora kaimiņiem noskaidrot, ka romu pāris Mariju nopirkuši no kādas bulgāru sievietes, kad Marija bijusi vēl zīdainis. Kaimiņi zināja nosaukt pat darījuma cenu - tie bijuši nedaudz vairāk kā 700 lati mūsu valūtā. Ja tā ir taisnība, tad tiek pilnībā kliedētas cerības, ka Marija varētu būt bērns vārdā Lisa, kuru pirms divarpus gadiem izzaga no gultiņas vecākiem Kanzassitijā ASV. Amerikāņu pāris ar Lisas fotogrāfijām vērsās Grieķijas policijā uzskatot, ka starp čigāniem atrastā Marija un viņu auklējums Lisa ir neparasti līdzīgi bērni un varētu būt viens un tas pats cilvēks.

Grieķijas policija pagaidām nekomentē amerikāņu pāra cerības, un joprojām tiek meklēti četrus vai piecus gadus vecās Marijas īstie vecāki.

Gaišmatainās Marijas lieta izraisījusi lielu interesi par čigānu taboros esošajiem bērniem, kuriem ir, piemēram, zilas acis. Kasjauns.lv šodien vēsta par vēl kādu gadījumu, šoreiz Īrijā. Tur cilvēki ziņoja, ka Dublinas romu kopienā dzīvo divi bērni ar gaišiem matiem un zilām acīm. Īru policija uz karstām pēdām bērnus ģimenei atņēma, taču aizdomas par to, ka mazie būtu nozagti vai bijuši cilvēktirdzniecības upuri neapstiprinājās - DNS uzrādīja, ka meitene un viņas brālis tiešām ģenētiski ir piederīgi konkrētajai čigānu ģimenei.


Написать комментарий