Jēkabpils dzīvnieku patversme pārpildīta: trūkst gan vietas, gan gaismas!

foto: kadrs no video
foto: kadrs no video

Jēkabpils dzīvnieku patversmē kaķiem un suņiem nākas dzīvot lielā saspiestībā. Vienā būrī, kas paredzēts tikai vienam kaķim, guļvietu nākas atrast pat trīs minčiem. Tāpat dzīvniekiem nākas mitināties mitrumā un pustumsā. Jēkabpils pašvaldība spriež par jaunas patversmes būvniecību vai esošās uzlabošanu.

Jēkabpils apkārtnē pamesto suņu un kaķu skaits palielinās, tādēļ bieži vien patversme ir pārpildīta, vēsta Vidusdaugavas televīzija. Vienlaicīgi patversmē sev pagaidu mājvietu var atrast tikai 35 kaķi un 20 suņi, bet vajadzētu divtik lielāku patversmi - vismaz 40 suņiem un 60 kaķiem. Tagad tās darbinieki telpu trūkuma dēļ spiesti atteikt daudziem, kuri vēlas patversmei nodot pieklīdušus vai uz ielas atrastus dzīvniekus.

SIA „Jēkabpils pakalpojumi” - pašvaldības uzņēmums, kura pārraudzībā atrodas dzīvnieku patversme, regulāri rūpējas par iestādes uzturēšanu, bet lielāko problēmu - telpu trūkumu tas nespēj atrisināt. Uzņēmuma „Jēkabpils pakalpojumi” ražošanas tehniķe Inguna Avotiņa stāsta, ka telpu trūkuma dēļ daudzos kaķu būros mitinās divi vai pat trīs kaķi kopā. Arī apkārtējā vide nerada pozitīvu noskaņu – patversmes ēka ir veca un noplukusi.

Jēkabpils dzīvnieku patversmes vadītāja Lidija Minakovska uzsver, ka telpās trūkst gan vietas, gan gaismas: „Mēs kurinām katru dienu krāsnis, fakts, ka kaķiem gribētos, lai gaismas būtu vairāk, labiekārtot visu vajadzētu.”
Lai gan Jēkabpils pilsētas pašvaldība katru gadu piešķir patversmei līdzekļus, ar to nepietiek patversmes pilnvērtīgai darbībai. Pašvaldība un „Jēkabpils pakalpojumi” jau vairākus gadus plāno uzlabot patversmes infrastruktūru. Inguna Avotiņa skaidro, ka veco ēku nav lietderīgi remontēt: „Ēka ir veca un mitra. To atjaunot un ieguldīt lielus līdzekļus nav prāta darbs. Mēs iespēju robežās mēģinām nodrošināt kaķiem pienācīgus dzīves apstākļus, bet tas ir pagaidu variants, un ar laiku arī tas nebūs iespējams.”

Viens variants, ir pārcelt patversmi uz citu ēku. Jēkabpils pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks sociālajos jautājumos Jānis Raščevskis skaidro: „Nākošā gada budžets sāk veidoties, tas nozīmē, ka jāmēģina budžetā iekļaut papildu līdzekļus. Nezinu, vai var atrast citas telpas, bet manā skatījumā lietderīgāk būtu apgūt blakus māju, bijušo veterinārās pārvaldes laboratoriju. Tas ir pašvaldības īpašums, un pašlaik ēka stāv tukša. Protams, lai to sakārtotu, jāiegulda pietiekoši lieli līdzekļi, jo tur nav apkures. Mēģināsim nākamā gada budžetā kaut ko iekļaut, lai uzsāktu šīs ēkas apguvi, bet tas atkarīgs no tā, cik mums būs līdzekļu un cik mēs varēsim šai lietai ziedot.” Sīkāk par Jēkabpils dzīvnieku patversmi skatieties Vidusdaugavas televīzijas videosižetā.


Написать комментарий