Mūziķi no Jamaikas ieraksta Raimonda Paula mūziku regeja ritmos

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Latvijā ieradušies regeja mūziķi no Jamaikas, kuri Rīgā ieraksta četras Maestro Raimonda Paula dziesmas regeja stilā. Pauls atzīst, ka viņam vienmēr paticis, ja citi mūziķi viņa kompozīcijās atrod ko tādu, par ko viņš pats līdz tam nemaz nav nojautis.

Idejas ierakstīt četras Paula dziesmas regeja stilā autors ir Milky Selector (Normunds Zelčāns), kurš uzaicinājis regeja mūziķus ierasties Latvijā, lai ierakstītu četras Raimonda Paula dziesmas, kuras būs adaptētas angļu valodā un izpildītas autentiskā regeja manierē.
Lai īstenotu šo ieceri Rīgā strādā mūziķi – Tena Stelin, D-Rootical, Brian Fairbairn, Sammy Dreadlocks – un viņiem palīdz vietējie izpildītāji Uldis Vanags un Renarts Braufmanis. Ieraksta vietā viendien ieradies arī Pauls un bijis ļoti iepriecināts par dzirdēto. „Uzreiz jau bija skaidrs, ka viņi labi pieprot savu stilu. Viņiem tas ritms jau ir asinīs. Ja viņi vēl iedziedās pāris frāzes latviski, tas vispār būs kolosāli. Man vienmēr ir paticis, ka citi mūziķi ar savu skatu no malas manās dziesmās atrod kaut ko tādu, ko es pats nenojautu. Interesanti, ka dziesma „Verokoko”, kuru viņi plāno ierakstīt, savulaik bija aizliegta tās nosaukuma dēļ, kam esot saistība ar kaut kādām narkotikām. Ka viņiem atkal nesanāk ziepes,” aizdomājās Raimonds Pauls.


Написать комментарий