Politiķu aicinājums nojaukt Uzvaras pieminekli ir nepieņemams, uzskata prezidents

foto: Ilvija Zītare, F64
foto: Ilvija Zītare, F64

Valsts prezidents Andris Bērziņš nosoda tieslietu ministra Jāņa Bordāna izteikumus par Uzvaras pieminekļa nojaukšanu, sakot, ka tā ir administratīvo resursu izmantošana pirms gaidāmajām vēlēšanām.

Intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" prezidents ceturtdien sacīja, ka ministrs, kurš ieņem gan tieslietu, gan kultūras ministra amatus, nevar runāt par Uzvaras pieminekļa nojaukšanu, sevišķi pirms vēlēšanām. "Tāda ministra rīcība ir nepieņemama," sacīja Bērziņš.

Prezidents Bordāna rīcību intervijā nodēvēja par administratīvo resursu izmantošanu "vistīrākajā veidā pirms vēlēšanām". Jautāts, vai premjeram Valdim Dombrovskim (V) būtu jārīkojas šinī situācijā, prezidents teica, ka valdībai tas būtu jāapspriež.

Noslēdzot sarunu par Uzvaras pieminekļa nojaukšanas iniciatīvu, prezidents retoriski jautāja, varbūt Kultūras ministrijā mājo kaut kas slikts un ir nepieciešama ļauno garu izdzīšana. Pieņemami runāt par pieminekļa jaukšanu būtu tad, ja to rosinātu sabiedrība, nevis politiķi, lika nojaust Bērziņš.


Написать комментарий