Īpašā avīzē daugavpiliešiem un Latgales iedzīvotājiem stāstīs par eiro

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

LR Finanšu ministrijas Eiro biroja vadītāja Arina Andreičika pastāstīja portālam Gorod.lv, ka daugavpilieši, tāpat kā Latgales reģiona iedzīvotāji, tiks informēti par gaidāmo eiro ieviešanu.

Atgādināsim, ka sākot ar šā gada septembri mūsu valstī tiek rīkota plaša informatīva kampaņa, kas ir veltīta eiro valūtas ieviešanai Latvijā. Minēto kampaņu atbalsta Eiropas Komisija, kura šim nolūkam ir iedalījusi finansējumu pusmiljona latu apmērā.

Pēc Finanšu ministrijas pārstāves vārdiem, kampaņas ietvaros notiek dažādi pasākumi, kuru mērķis ir skaidrot jaunās valūtas iespējas un priekšrocības. Līdz novembra beigām daugavpilieši un pilsētas viesi varēs saņemt atbildes uz viņu interesējošiem jautājumiem par eiro ieviešanu, apmeklējot interesantu interaktīvu izstādi Kultūras pilī.

Oktobra beigās vai novembra sākumā katrs daugavpilietis saņems īpašu avīzi, kurā skaidri un saprotami tiks stāstīts par jaunu valūtu un tiks sniegtas atbildes uz visbiežāk uzdotajiem jautājumiem.

„Tiks publicētas 5 avīzes uz 16 lappusēm, katra no tām būs domāta konkrētam Latvijas reģionam, lai uzrunātu tā iedzīvotājus. Šādu avīzi saņems katra Latvijas mājsaimniecība.

Tiks padomāts arī par krievvalodīgajiem iedzīvotājiem: avīze krievu valodā būs pieejama jebkurā pasta nodaļā mūsu valstī. Minētā tirāža galvenokārt būs domāta pensionāriem”, paskaidroja Eiro biroja vadītāja.

A.Andreičika portāla Gorod.lv lasītājiem ieteica aktīvi interesēties par eiro ieviešanu, nebaidīties uzdot jautājumus. Viņa atgādināja, ka valstī darbojas bezmaksas informatīvais tālrunis 80003000, pastāv īpaša mājas lapa http://www.eiro.lv, kurā informācija ir pieejama gan latviešu, gan krievu valodā.

„Galvenais ir nedramatizēt, bet saņemt informāciju, dalīties tajā ar draugiem, radiem un paziņām. Turklāt no 10.decembra katram valsts iedzīvotājam būs iespēja izpētīt jaunas Latvijas eiro monētas, iegādājoties to komplektu par 10 latiem (14,23 eiro)”, paziņoja A.Andreičika.


Написать комментарий