ASV ir saniknoti par policista darbībām, kurš nošāva bērnu

foto: AP
foto: AP

Kalifornijas Santa Rosa pilsētiņas iedzīvotāji ir saniknoti par šerifa palīga darbībām, kurš nošāva 13 gadus vecu bērnu ar rotaļu automātu rokās. Incidents notika otrdien, kad šerifa palīgi palūdza bērnu apstāties un nolikt zemē automātu. Pēc leitnanta Denisa O’Liri vārdiem pavēle izskanēja vairākas reizes, bet pēc tam kārtības sargi šāva uz zēnu, – ziņo telegraf.com.ua.

Virsnieki uzlika viņam rokudzelžus, pēc kā konstatēja viņa nāvi. Automāts izrādījās rotaļlieta, kā arī nogalinātā kabatā tika konstatēta plastmasas pistole. Zēna draugi un ģimenes locekļi kļuva par zēna slepkavības lieciniekiem. Viņi apgalvo, ka šerifs sāka šaut, lai nogalinātu.

Savukārt kārtības sargi ziņo, ka plastmasas automātu nebija iespējams atšķirt no AK–47. Pēc šāvēja vārdiem kaut kādā brīdī viņam likās, ka bērns sāka pacelt ieroci, tad, vadoties pēc instrukcijām, viņš veica šāvienus.

Vietējie MIL paziņoja, ka upuris bija Endijs Lopess Kruss. Slepkavība notika tikai 500 m attālumā no viņa mājām. „Tā ir liela traģēdija mums visiem, – atzīmēja bojā gājušā brālis Luiss Lopess. – Mēs esam pārliecināti, ka tā ir netaisnīga slepkavība. Kāpēc virsnieki viņu nogalināja, kāpēc nemērķēja rokā vai kājā?”, – jautā raudošie radinieki.

Uz traģēdijas vietu pilsētas iedzīvotāji nes ziedus, sveces, mīkstās rotaļlietas, turpat atrodas arī bērna plastmasas pistole. Santa Rosas sabiedrība pieprasa no varas iestādēm veikt rūpīgu izmeklēšanu.

Spriežot pēc fotogrāfijām no traģēdijas vietas, rotaļlieta ražota melnā un brūnā krāsā, kas padara to par maksimāli līdzīgu Kalašņikova automātam. Turklāt spēkā esošais likums pieprasa, lai rotaļlietas detaļas saturētu spilgti oranžas detaļas, kuru nebija uz Endija automāta.


Написать комментарий