Eiropas Bīskapu komisija pārmet Eiropas Parlamentam, ka tas pārsniedz savu kompetenci abortu jautājumā

foto: womanempire.ru
foto: womanempire.ru

Eiropas Bīskapu komisija (Comece) pārmet Eiropas Parlamentam, ka tas ir pārsniedzis savu kompetenci mākslīgās grūtniecības pārtraukšanas jautājumā.

Kā komisija otrdien paziņoja Briselē ziņojumā „Seksuālā un reproduktīvā veselība un ar to saistītās tiesības”, tas skāra arī abortu tēmu, neskatoties uz to, ka ES nav nekādas likumīgas kompetences šajā jautājumā.

Atbilstošu projektu iesniedza Sieviešu tiesību un līdztiesības aizsardzības komiteja izskatīšanai EP. 24. oktobrī bija jānotiek balsošanai. – ziņo direct.katolik.ru

Eiropas Bīskapu komisijas atskaitē ir teikts, ka daudzās Eiropas Savienības dalībvalstīs aborti tiek veikti nelegāli: „Vadoties pēc cilvēka cieņas atzīšanas un pārliecības par absolūtām tiesībām uz dzīvi, likums aizliedz mākslīgu grūtniecības pārtraukšanu. Eiropas Savienībai jāciena šis likums, un tā nevar ar saviem lēmumiem, kuri atrodas ārpus tās kompetences, ietekmēt kaut kādas izmaiņas”.

Eiropas Savienības ziņojumā tika teikts, ka saskaņā ar starptautiskajā tiesību normām sievietēm ir tiesības brīvi, uz savu personīgo atbildību lemt jautājumus, kas attiecas uz bērnu skaitu, dzemdību datumu un grūtniecības norises periodu. Tai pašā laikā ziņojumā tika uzsvērts, ka grūtniecības pārtraukšanu ES dalībvalstīs nevar atbalstīt kā ģimenes plānošanas paņēmienu.


Написать комментарий