Pirmā prasība pret Prudentia Advisers – grib piedzīt ceturtdaļmiljonu

foto: Ilmārs Znotiņš, Dienas mediji
foto: Ilmārs Znotiņš, Dienas mediji

Tiesā iesniegta prasība pret vairākus Latvijas tautsaimniecības grandus konsultējošo uzņēmumu Prudentia Advisers, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas bizness. Nevar izslēgt, ka šī ir tikai pirmā prasība pret Prudentia Advisers, kas pašlaik sniedz stratēģiski svarīgas konsultācijas gan nacionālai aviokompānijai airBaltic, gan a/s Liepājas metalurgs.

Ar ceturtdaļmiljonu vērtu prasību Rīgas apgabaltiesā ir vērsies SIA Baltijas aviācijas sistēmas (BAS) bijušais līdzīpašnieks Taurus Asset Management Fund Limited (Taurus), avīzei apstiprināja Taurus intereses aizstāvošais advokāts Viktors Tihonovs.

Kāds būs tiesas lēmums un cik ilgi turpināsies tiesvedība, šobrīd nav iespējams prognozēt. Strīda sakne ir 2011.gada 3.oktobrī airBaltic īpašnieku un finansētāju (Latvijas Krājbanka, Snoras banka, Investbank, KD Jet un Transatlantic Holdings S.A.) parakstītā vienošanās. Šīs vienošanās parakstītāji savā starpā nemaz neesot tikušies, to apsprieduši un nav pārbaudījuši pārējo vienošanās dalībnieku pilnvaras, jo šīs sarunas notikušas tikai ar Prudentia Advisers pārstāvjiem, kuri arī esot faktiski noslēgtās vienošanās autori, norāda Taurus.

Prudentia Advisers līdzīpašnieks, padomes priekšsēdētājs Ģirts Rungainis to komentējis, norādot, ka "esam iesaistīti konsultāciju sniegšanā procesos, kuri raksturīgi ar strīdiem un tiesvedību daudzumu". "Dažādu uzņēmumu, kuri ir saistīti ar bijušo airBaltic līdzīpašnieku, taktika ir ģenerēt tiesvedības, kuras mestu šaubas un radītu aizdomas, taču panākumu šādās tiesvedībās viņiem nav."


Написать комментарий