Uz Daugavpils teātra skatuves būs skatāma izrāde pēc pēdējā laika slavenākās lugas motīviem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils teātrī ir atklāta jaunā sezona. Šīs sezonas pirmā pirmizrāde bija bērnu iestudējums pēc visiem zināmas pasakas motīviem.

Daugavpils teātra aktieri piedāvāja slavenās pasakas jaunu versiju, ieinteresējot skatītājus, kuri uz pirmizrādi bija atbraukuši no visas Latgales. Jāpiebilst, ka bērnu izrādes tagad ir skatāmas ne tikai darba dienās, bet arī brīvdienās.

Pavisam drīz, 8.novembrī, uz teātra skatuves būs skatāma vēl viena pirmizrāde. Izrādes pamatā ir Vojceha Tomčika darbs „Nirnberga”. Izrādes režisors Harijs Petrockis pastāstīja, ka minētā luga Polijā esot ļoti populāra, pēc tās motīviem ir uzņemta mākslas filma, iestudētas vairākas teātra izrādes. Lugas autors solīja apmeklēt pirmizrādi Daugavpils teātrī.

Pēc režisora vārdiem, skatītājiem piedāvās no neierasta rakursa paskatīties uz vēsturiskajiem līkločiem (Otrā pasaules kara laiku) un to skartajiem cilvēkiem. Tas esot stāsts par to, kā cilvēks izmanto viņam dāvāto brīvību.

„Polijas vēsturē bijis daudz notikumu, kurus piedzīvojusi arī Latvija, mums ir daudz kopīgu sociāli ekonomisku, politisku problēmu. Neskatoties uz to, ka iestudējuma pamatā ir senu laiku notikumi, tās valoda ir saprotama arī mūsdienu cilvēkam.

Pat lugas autors neuzņemas noteikt iestudējuma žanru, taču es nosauktu to par vēsturisku ekskursu. Afišā iestudējumu esam nosaukuši par vēsturisku kamerizrādi par cilvēku likteņiem. Esmu pārliecināts, ka Daugavpils teātris līdz šim nav piedāvājis neko līdzīgu”, paziņoja režisors H.Petrockis.

Izrādes autori vēlas saglabāt intrigu, taču ir zināms, ka vienu no galvenajām lomām atveidos teātrī atgriezusies aktrise Kristīna Baranovska. Viņa pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šī luga esot viņai ļoti tuva gan satura, gan noskaņojuma ziņā.

„Nirnberga. 2013.” Pirmizrāde notiks piektdien, 8.novembrī, plkst.18:30. Ieejas biļetes maksa – 6 lati, izrādes ilgums – 2 stundas.


Написать комментарий