Mežā noslepkavotu atrod matemātikas skolotāju; arestēts 14 gadus vecs skolēns

foto: Scanpix
foto: Scanpix

"Viņa bija visu ļoti, ļoti iemīļota skolotāja, visjaukākais cilvēks, kādu var iedomāties," par 24 gadus veco Masačūsetsas štata Danveras vidusskolas matemātikas skolotāju saka audzēkņi. Jauno sievieti uzskatīja par pazudušu kopš otrdienas, un trešdien Kolīnas Ritzeres līķi atrada mežā netālu no skolas.

Aizdomās par viņas noslepkavošanu aizturēts 14 gadus vecs skolēns Filips Čisms.

Šī ir jau otrā skolotāja slepkavība ASV burtiski dažu dienu laikā. Pirmdien Nevadas štatā kāds 12 gadus vecs zēns ieroci pavērsa pret skolotāju, diviem skolasbiedriem un visbeidzot pats pret sevi, un trešdien mežā Masačūsetsā tika atrastas vietējās skolas matemātikas skolotājas mirstīgās atliekas.

Viņa pasniedza nelielās pilsētiņas Danveras skolā. Tā ir pilsēta, kurā dzīvo aptuveni 25 tūkstoši iedzīvotāju, tāpēc, kad otrdien Kolīna Ritzere nepārnāca no darba, tūdaļ tika sākta viņas meklēšana. "Viņa bija ļoti iemīļota bērnu vidū, absolūta favorīta skolotāju vidū. Ļoti gaišs cilvēks, kurš uz darbu nāca džinsos un UGG zābakos, tāpēc skolniekiem Kolīna bija tuva," ASV medijam Huffingtonpost.com saka pilsētas šerifs.

24 gadus veco Kolīnu atrada mežā, taču policija neatklāj viņas nāves iemeslu, vien to, ka Kolīna cieta no vardarbības. Trešdien aizdomās par slepkavību apcietināja 14 gadus veco Danveras skolas audzēkni Filipu Čismu, kurš arīdzan otrdien laicīgi nepārradās no skolas un kuru aculiecinieki bija redzējuši staigājam pa ceļu, kas ved gar mežu, kur atrada mirušo. Čisma advokāti paģērēja, ka tiesāšanai jānotiek aiz slēgtām durvīm, jo zēns ir nepilngadīgs. Tomēr uz vispārēja sašutuma viļņa pamata tiesnesis šādu prasību noraidīja, tāpēc ir pieejamas aizturētā fotogrāfijas.

Par pusaudža motīviem izdarīt slepkavību viņa advokāti pagaidām klusē. Pagaidām ir zināms, ka abi viens otru visai labi pazinuši un prokuroriem esot pietiekošs iemesls uzskatīt, ka tieši Filips noslepkavojis visu tik mīlēto skolotāju Kolīnu.

Filips Čisms ir garš, izstīdzējis tumsnējas ādas krāsas zēns, kurš šī gada sākumā uz Masačūsetsu pārcēlās no Tenesī štata. Viņš parādīja sevi kā talantīgs futbolists, tāpēc ātri vien ieguva autoritāti Danveras vidusskolas futbola komadas spēlētāju vidū. Tieši otrdienas vakarā komandai bija ieplānotas kopīgas vakariņas, bet uz tām nez kāpēc neatnāca.

Klasesbiedri un komandas biedri viņu raksturo kā ļoti mierīgu. Viņš neesot bijis tendēts uz vardarbību, gluži otrādi - skandējis pacifistu vērtības.

Skolotājas Kolīnas Ritzeres dzīve arī bijusi brīva no dažādām drāmām. Viņa dzīvoja kopā ar savu brāli un māsu, un visu enerģiju veltīja darbam. "Viņa bija no tām retajām skolotājām, kas audzēkņiem bija "čomi"; viņa mēdza komunicēt ar skolēniem tviterī, reizēm uzrīkoja pie sevis bārbekjū ballītes," atklāj matemātikas skolotājas tuvinieki. Jaunā sieviete bija ieguvusi bakalaura grādu gan pedagoģijā, gan psiholoģijā.

Trešdienas vakarā (pēc ASV laika) Danveras skolēni pulcējās skolā, lai pieminētu visu tik ļoti iemīļoto skolotāji Kolīnu. Visas Danveras skolas uz divām dienām tika slēgtas.



Написать комментарий