Automobiļu sēdekļi var apdraudēt bērnu dzīvību

foto: teleport2001.ru
foto: teleport2001.ru

Vācijas automobiļu kluba speciālisti noskaidroja, ka katrs ceturtais bērnu automobiļu sēdeklis ir bīstams bērna dzīvībai. 

No pieciem auto sēdekļiem testa laikā bez aizrādījumiem tika galā tikai viens.

Eksperti pārbaudīja 15 bērnu sēdekļus un tikai viens no tiem ieguva novērtējumu „ļoti labi”, seši – labi, trīs – apmierinoši, viena sēdekļa kvalitāte tika atzīta par „pietiekamu”, bet četri tika atzīti par neapmierinošiem. Daudzi no konstatētajiem trūkumiem var radīt draudus bērna drošībai un dzīvībai. „Kopumā tika noskaidrots, ka pastāv daudz sliktu bērnu auto sēdekļu”, – rezumēja automobiļu klubā.   

Tiek atzīmēts, ka vienā gadījumā avārijas testa gaitā sēdeklis atrāvās un burtiski aizlidoja cauri visam automobilim, citā gadījumā eksperti konstatēja augstu kaitīgo vielu saturu. Vēl viens auto sēdeklis nekā neaizsargā mazuli no sānu sitiena, – ziņo dni.ru.

Tas vēlreiz liecina par to, cik svarīgi ir veikt testu ar sānu sitienu, kurš no šī laika ir ierakstīts jaunajā Eiropas Savienības direktīvā”, – atzīmēja kluba pārstāve Bettina Hirata. Viņa norādīja uz to, ka pagājušo gadu izmēģinājumos bija daudz pozitīvu rezultātu.

Turklāt testi parādīja, ka dārgākie produkti nav paši labākie no kvalitātes redzes viedokļa. „Lēti nenozīmē slikti, bet dārga lieta automātiski nevar būt laba”, – atzīmēja kluba pārstāve.

Atgādināsim, ka Vācijas automobiļu klubs veic testus ar speciālu leļļu izmantošanu un simulē frontālo un sānu sadursmi. Tiek kontrolēta auto sēdekļa siksnu un stiprinājumu izturība, tā atbilstība bērna vecumam un garumam. No 2011. gada sēdekļus pārbauda uz dažādu kaitīgu vielu klātbūtni to komponentos, it īpaši tajos, ar kuriem nonāk saskaršanās kontaktā bērni.


Написать комментарий