Dietologi apgalvo: tauki organismam ir veselīgi

foto: miss-wellness.ru
foto: miss-wellness.ru

Saskaņā ar pēdējiem medicīnas pētījumiem tauki tik kaitīgi neiedarbojas uz artēriju stāvokli, kā tika uzskatīts iepriekš. 

Taukainu ēdienu lietošana ir nepieciešama normālai sirds asinsvadu sistēmas un visa organisma darbībai kopumā.  

Pirmie zinātniskie darbi, kuros tika stāstīts par holesterīna satura asinīs un lietoto tauku daudzumu, kā arī sirds slimību savstarpējo sakarību, parādījās vairāk nekā pirms 40 gadiem. No tā laika daudziem pacientiem sāka nozīmēt preparātus, kuri samazina holesterīna līmeni asinīs. Izrādījās, ka šie preparāti ievērojami samazina holesterīna līmeni asinīs. Bet sirds muskulis un visa asinsrades sistēma nesāk strādāt labāk. Ateroskleroze, stenokardija, insults un miokarda infarkts var attīstīties arī tiem cilvēkiem, kuri lietoja preparātus holesterīna līmeņa samazināšanai un ieturēja stingru diētu. Turklāt cilvēki, kuri nekad nav lietojuši šīs zāles un neatteicās no sviesta un taukainas gaļas, izrādījās daudz veselāki par pirmajiem. – ziņo raut.ru.   

Tika noskaidrots, ka samazināta holesterīna daudzuma gadījumā, organisma šūnas nevar normāli funkcionēt. Šis organiskais savienojums ir nepieciešams sieviešu un vīriešu dzimumhormonu, kā arī steroīdu hormonu un D vitamīna izstrādei. Turklāt bez holesterīna ievērojami samazinās imunitāte, rodas problēmas ar galvas smadzenēm un pieaug ļaundabīgu audzēju attīstības varbūtība.

Pretēji izplatītajai pārliecībai olbaltumvielu un ogļhidrātu diētas strādā daudz sliktāk nekā diētas, kurās ietilpst taukaini ēdieni. Īstus draudus rada rafinētie ogļhidrāti un cukurs. Tie izraisa svara pieaugumu un organisma vielmaiņas procesu traucējumus. Jāizvairās no produktiem, kuros kopā tiek izmantoti tauki un cukurs. No šādiem ingredientiem bieži sastāv pusfabrikāti, desas un cepumi. Tādēļ taukaini ēdieni jāgatavo no svaigiem produktiem.

Vairāk nekā 40 gadus ārsti ieteica ievērojami samazināt taukskābju lietošanu. Šodien Zviedrijas Veselības aizsardzības tehnoloģiju padome paziņoja, ka uzlabot cukura rādītājus asinīs un paaugstināt „derīgā holesterīna” līmeni var, palielinot tauku lietošanu uzturā. Bez taukainiem ēdieniem cilvēka uzturs nevar būt pilnvērtīgs un sabalansēts. Jebkura mešanās uz to vai citu produktu veselīguma pusi neiet labumā, bet palielina aptaukošanās varbūtību.


Написать комментарий