Izveicīgs alnis piespieda mednieku sašaut uz poda sēdošo pensionāru

foto: newsinenglish.no
foto: newsinenglish.no

Mednieka nolaidība, kurš aizgāja uz mežu ar cerību nomedīt alni, noveda pie tā, ka par viņa upuri izrādījās vīrietis, kurš sēdēja uz poda savā meža mājiņā.

Drāma notika uz vienas gleznainas Norvēģijas Dienvidaustrumu piekrastes salas Fredrikstadas apkaimē. Populārajā atpūtas rajonā atrodas daudz kotedžu. Mednieks gāja pa dzīvnieka pēdām, kad pēkšņi ieraudzīja, ka alnis, pēc kura viņš dzinās pakaļ, noslēpjas aiz koka mājiņas, – vēsta fedpost.ru.  

Pacēlis bisi, vīrietis nemērķējot izšāva uz alni, būdams pilnīgi pārliecināts, ka neaizšaus garām šādam gigantam. Tomēr lode aizlidoja garām, un, izejot caur mājas sienu, trāpīja 70 gadus vecā vīrieša vēderā, kurš neko nenojauzdams mierīgi sēdēja uz poda.

Kā paziņoja vietējais šerifs Ēriks Hulbergs, mednieks bija ļoti izbrīnīts par to, ka netrāpīja alnim.

Pensionāra gūtais ievainojums izrādījās visai nopietns, tādēļ viņu ar helikopteru nogādāja uz Oslo galveno slimnīcu, kur patlaban viņu ārstē. Ārsti saka, ka vīrieša stāvoklis ir stabils, un viņš atveseļojas.

Kā pastāstīja vietējās policijas pārstāvis Pols Horns: „Cietušais jau ir nācis pie samaņas, un mēs varējām ar viņu parunāt”.

Tāpat policija runāja ar neizveicīgo mednieku, kurš pēc tiesībsargu vārdiem ir ļoti norūpējies par notikušo un cenšas atvainoties vīrietim, kurš kļuva par viņa upuri. Mednieka un kotedžas īpašnieka vārdi netiek izpausti, tomēr vietējiem žurnālistiem izdevās tikties ar šāvēju.

„es dzirdēju, ka viņš atveseļojas. Es par to ļoti priecājos”, – pateica viņš NRK. „Es ceru, ka spēšu kontaktēties ar viņa ģimeni pēc iespējas ātrāk”.

Ievainotais 70 gadus vecais vīrietis no komentāriem atteicās, bet ar slimnīcas darbinieka starpniecību paziņoja, ka uz mednieku viņš ļaunu netur. Cietušā sieva, kaut gan ir uztraukusies par notikušo, paziņoja, ka ir pārliecināta par to, ka ir noticis nelaimes gadījums.

Tai pašā laikā policija atsavināja mednieka bisi ekspertīzei, lai pārliecinātos, vai tā ir darbderīga. Pēc šāvēja vārdiem viņš medī jau daudzus gadus, un līdz šim brīdim nevar saprast, kādēļ aļņa virzienā raidītā lode aizlidoja citā virzienā.


Написать комментарий