Daugavpilī izveidos Šaha un dambretes muzeju un ierīkos pludmales volejbola laukumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Gandrīz divu nedēļu laikā daugavpilieši varēja balsot par projektiem, kuri uzvaras gadījumā saņems LMT finansiālo atbalstu.

Stingra žūrija balsošanai bija piedāvājusi 11 projektus, 4 no kuriem saņems solīto atbalstu. Jāatzīmē, ka šogad konkursam iesniegto pieteikumu skaits bija mazāks – tika saņemts 21 pieteikums (pērn – 35).

Otrdien, 29.oktobrī, Marka Rotko mākslas centra konferenču zālē notika konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremonija. LMT viceprezidents Gunārs Danbergs atzīmēja, ka valstij esot svarīgi atbalstīt radošus un aktīvus cilvēkus, kuri ir mūsu valsts bagātība.

Visi 11 konkursa dalībnieki nepiedalījās ceremonijā, bet pasākuma rīkotāji apsolīja, ka katrs no viņiem saņems LMT Pateicības rakstu un balto rozi no Daugavpils pilsētas pašvaldības.

Balsošanas rezultātā divas prēmijas 3 000 latu vērtībā saņēma divu projektu – Daugavpils šaha un dambretes muzeja izveides un meistarklases pludmales volejbolā rīkošanas – autori.

Finansējumu 2 387,90 latu apmērā piešķīra pludmales volejbola laukuma ierīkošanai Ķīmiķu ciematā, Jātnieku ielā 87.

Prēmija 1 600 latu apmērā tika piešķirta Daugavpils velokrosa kausam, kas norisināsies nākamgad.

Trenerim Staņislavam Krivih un viņa domubiedri varēs apkopot Daugavpils šaha un dambretes bagāto vēsturi. Viens no projekta dalībniekiem, jauna šahista Daniila Horobrija tēvs Andrejs pastāstīja, ka muzejs atradīsies pilsētas Šaha un dambretes kluba otrajā stāvā. Tiek plānots, ka muzeja eksponāti tiks pastāvīgi papildināti, kolekcijā jau ir 1935.gada grāmatas par šahu.

„Ceram uz Mihaila Tāla meitas palīdzību. Novembra sākumā Rīgā notiks sacensības, kas būs veltītas šim izcilam šahistam. Iespējams, daļa viņa mantu uz laiku tiks nodoti mūsu muzejam. Muzeja izveides iecere radās jau sen, mēs ļoti cerējām uzvarēt konkursā. Līdzekļi tiks izmantoti vitrīnu iegādei un citām vajadzībām”, paskaidroja A.Horobrijs.

Tiek plānots, ka muzejs sāks darboties jūnijā, savukārt ecembrī jaunie šahisti piedalīsies starptautiskajā turnīrā Abu Dabi. Daugavpili pārstāvēs 17 gadus veca Laura Orliņa un 9 gadus vecs Daniils Horobrijs.

Pēc Daces Raciņas vārdiem, otrā projekta, kas uzvarēja konkursā, ietvaros tiks atlasīti talantīgākie Daugavpils, Preiļu un Līvānu jaunieši, kuri piedalīsies Latvijas čempionātā pludmales volejbolā.

Portāls Gorod.lv pievienojas apsveikumiem un novēl veiksmīgi īstenot projektus-konkursa uzvarētājus!



Написать комментарий