Jauns pārvaldnieks: Daugavpils cietoksnis var kļūt par prestižu pilsētas mikrorajonu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vairāk nekā mēnesi Daugavpils cietokšņa pārvaldnieka pienākumus pilda Jānis Ostrovskis.

Atgādināsim, ka viņš uzvarēja pilsētas domes rīkotajā konkursā, apsteidzot 30 pārējos pretendentus, jo viņam ir liela pieredze nekustamā īpašuma pārvaldīšanas jomā, kas bija viens no galvenajiem atlases kritērijiem.

Jānis Ostrovskis paziņoja portālam Gorod.lv, ka pirms minētā amata ieņemšanas nodarbojās ar uzņēmējdarbību, kas bija saistīta ar nekustāmo īpašumu. J.Ostrovskim ir inženiera-būvnieka diploms, viņš ir Latvijas Neatkarīgo vērtētāju asistents.

Savulaik J.Ostrovskis bija Valsts nekustamo īpašumu aģentūras Daugavpils filiāles vadītājs un piedalījās Daugavpils cietokšņa pārņemšanā no pilsētas pašvaldības. Pēc viņa vārdiem, toreiz viss tika nodots vienā sarakstā, bez tehniskās dokumentācijas, tādēļ no jauna tika veikta inventarizācija, izgatavoti zemes plāni un pieņemšanas-nodošanas akti.

Pašlaik Cietoksnī ir triju veidu nekustamais īpašums: valsts īpašums (kas pieder Finanšu ministrijai un to apkalpo VAS „Valsts nekustamie īpašumi”), pašvaldības īpašums un privātīpašums. VAS „Valsts nekustamie īpašumi” pieder 28 ēkas, pašvaldībai – 11, privātpersonām – 10. Tāpat ir 18 daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, kuras netika nodotas, un ēkas, kurās neviens nedzīvo, tās atrodas avārijas stāvoklī, sakarā ar ko ir iekonservētas.

„Kādam varētu likties, ka lētāk būtu tās nojaukt, bet jāatceras, ka Cietoksnis ir pilsētbūvniecības un arhitektūras piemineklis. Ja tiek plānota ēku restaurācijas, tās tiek iekonservētas. Kaut ko tamlīdzīgu redzēju Leipcigā, kur vairākas ēkas ir iekonservētas un gaida investorus”, paskaidroja cietokšņa pārvaldnieks.

Cietokšņa teritorijā atrodas arī objekti, kas ir saistīti ar noteiktiem resursiem, piemēram PAS „Daugavpils siltumtīkli” un AS „Latvenergo” objekti, kā arī pašvaldības īpašumā esošie vaļņi un tiem pieguloša teritorija 45-46 ha kopplatībā.

Cietokšņa pārvaldnieks pastāstīja, ka ir saraksts ar viņa pienākumiem, kas sastāv no 13 punktiem, galvenais pienākums ir visu Cietoksnī notiekošo procesu koordinēšana. „Vārdu sakot, esmu atbildīgs par visiem procesiem, arī tiem, kuri ir saistīti ar dzīvojamo fondu. Protams, es personīgi nenodarbojos ar cauruļu remontu, bet esmu iedzīvotāju un apkalpojošās organizācijas starpnieks.  

Kādreiz tika uzskatīts, ka dzīvot Cietoksnī ir prestiži, ceru, ka, attīstoties, šis mikrorajons tiešām kļūs par ekskluzīvu pilsētas mikrorajonu, kurā dzīvokļi maksās dārgāk, nekā centrā. Turklāt, ir izveidota Daugavpils cietokšņa saglabāšanas un attīstības padome, kas sāks darboties novembrī un koordinēs Cietokšņa attīstības koncepciju. Manuprāt, padomē jādarbojas ne tikai visiem īpašniekiem, bet arī speciālistiem, piemēram, projektētājiem, vēsturniekiem, arheologiem utt. Padomes viedoklis būs jāņem vērā gan valsts, gan pašvaldības pārstāvjiem un privātīpašniekiem”, uzskata J.Ostrovskis.

Uz jautājumu, vai jaunais pārvaldnieks nēsās viņa priekšgājēja formastērpu, viņš atbildēja noraidoši, jo nevēlas piesaistīt nevajadzīgu uzmanību. „Protams, ja manos pienākumos tiks iekļauts šis punkts, es to ievērošu”, paziņoja J.Ostrovskis.


Написать комментарий